Saya boleh mendapatkan apa-apa percutian yang disambut dengan parti, perarakan, dan makanan. Itu cukup merangkumi musim Mardi Gras, jadi saya akan mengambilnya!

Dari segi sejarah, hari-hari dekaden ini adalah untuk menjangkakan Kembalinya, tetapi sesiapa sahaja dapat bersenang-senang, sama ada anda berpuasa atau tidak. Dan apakah percutian tanpa kraf? Jadi dengan semangat Mardi Gras, cuba salah satu projek DIY yang mudah untuk perayaan Fat Tuesday anda.

1. Cenderahati Candy

Ungu, hijau, dan emas adalah yang warna untuk Mardi Gras, dan bernasib baik, anda boleh mencari gula-gula dalam semua warna tersebut. Dengan warna, isi botol kaca dan tiub ujian untuk nikmat yang berwarna-warni. Dinah Wulf, seorang blogger di DIY Diilhamkan, membuat ini dan dia bahkan memasang PDF untuk anda memuat turun dan gunakan untuk parti anda sendiri.

Mencetak reka bentuknya, lem mereka ke kadstock, dan mereka akan berpakaian apa-apa. Petunjuk: Mereka akan membuat topi cawan comel juga.

Dapatkan PDF: Mardi Gras Printable di DIY Diilhamkan

(Kredit imej: Sharon Currier)

2. Rantai Kertas Tisu

Wreaths bukan hanya untuk Krismas. Cuma tanya blogger Sharon Currier, Coffee Crafts ‘, yang melancarkan reka bentuk Mardi Gras ini mudah untuknya hanya dalam masa sejam. Apa yang anda perlukan untuk mencipta semula projek ini ialah bentuk bunga karang styrofoam, kertas tisu, gunting, pin, dan sedikit reben.

Singkatnya, anda membuat jalur tisu tepi, kemudian pasangkannya ke bentuk bunga di dalam corak bergantian hingga ditutup sepenuhnya. Gunakan sekeping reben untuk menggantung karangan bunga, dan anda baik untuk pergi.

Dapatkan tutorial penuh: DIY yang pantas, menyeronokkan dan perayaan Mardi Gras Wreath di Kraf ‘n Coffee

(Kredit imej: Marisa Balletti-Lavoie)

3. Lilin Confetti

Confetti dan lilin biasanya tidak bercampur – sekurang-kurangnya apabila ada api terbuka yang terlibat – tetapi ini votive Mardi Gras dari Jessica Huizenga, penyumbang di Best Friends for Frosting, benar-benar tidak flameless sehingga anda tidak perlu risau tentang kebakaran.

Cukup tutupkan lampu teh LED yang dikendalikan bateri dengan kapsul, celupkannya ke dalam glitter, dan kemudian masukkannya dalam votive kaca yang dipenuhi dengan confetti emas, hijau, dan ungu. Jessica menggunakan lilin yang lebih kecil, yang boleh anda kumpulkan untuk bahagian tengah. Anda juga boleh mencuba projek ini dengan tiang yang tidak bercampur-campur dan ribut taufan yang lebih besar untuk memberi impak yang lebih besar.

Lihat lebih banyak gambar: Vamous Glitter Flameless dalam Warna Mardi Gras di Best Friends for Frosting

(Kredit imej: Vicky Barone)

4. Kertas Garland

Garland ini, dari crafter dan blogger Vicky Barone, kelihatan cukup meriah tetapi sesat di sisi sederhana. Dia memotong bulatan daripada kertas scrapbook (dia benar-benar menipu dan mengesan sesuatu yang bulat, yang merupakan idea yang baik!) Dan menghubungkan kepingan dengan mesin jahit, tetapi anda hanya boleh menggunakan gam dan rentetan.

Lihat helah mesin jahitannya: DIY Mardi Gras Garland di Vicky Barone

(Kredit imej: Michelle DuPuis)

5. Pelaut manik

Sekiranya anda telah merayakan Mardi Gras sebelum ini, anda mungkin mempunyai beberapa manik yang tertinggal di sekelilingnya. (Saya tidak akan tanya bagaimana anda mendapatnya!) Lakukan apa yang Michelle DuPuis, blogger di belakang Rust & Sunshine, lakukan dan menjadikannya penyokong. Dia menggunakan gam fabrik untuk melampirkan manik-manik itu ke sekeping perasaan dan itu pada dasarnya!

Lihat langkah-langkah: Coasters Mardi Gras di Rust & Sunshine