Tiada apa-apa yang merosakkan mojo yang merapikan seperti kekacauan tali. Sama ada mereka dari peralatan kecil di meja atau stesen pengisian dapur berjalan amok, tali kusut jelas tidak menyenangkan. Berikut adalah lima cara untuk mengawalnya!

  1. Sediakan stesen pengecas di dalam laci, melalui Houzz: Pasang jalur kuasa di belakang laci dapur dan anda mempunyai stesen pengecasan setempat untuk semua keperluan teknologi dapur anda.
  2. Pasang outlet keluar, melalui Remodelista: Cawangan tersembunyi menghilangkan palam yang menonjol dan membolehkan anda menolak peralatan kecil secara langsung terhadap backsplash! Anda boleh membeli kotak elektrik Arlington ini untuk $ 17 di Amazon.
  3. Sembunyikan kord dalam kotak roti, melalui Pengendali Keluarga: Jika anda tidak mempunyai cara untuk memasang stesen pengecas dalam laci (lihat # 1), bagaimana dengan kotak roti? Hanya gerakkan lubang di belakang, benang kord jalur kuasa melaluinya, dan tutupnya untuk menyembunyikan keadaan huru-hara!
  4. Buat tali hiasan anda, Bahagian 1, melalui Bellamumma: Sekiranya tidak ada kord yang tergantung, buatlah sebahagian daripada hiasan anda. Misalnya, benang manik kayu yang besar di kancing yang menggantung.
  5. Buat tali hiasan anda, Bahagian 2, melalui Vitamini Handmade: Satu lagi cara untuk membuat tali itu kurang daripada mata? Balutkan mereka dengan benang nilon neon! Jika anda perlu melihat kord, anda juga boleh membuat keseronokan untuk melihatnya.

Apakah idea dan petua anda untuk menyembunyikan jalur kuasa, tali, dan peranti pengecasan di dapur?