Baru-baru ini, seorang kawan memberitahu saya dia telah membeli jalur pisau magnet berabad lamanya lalu, tetapi belum menggantungnya di dapurnya kerana dia tidak tahu di mana untuk meletakkannya. Bunyi akrab? Jika anda boleh mengaitkannya, ia mungkin akan mengejutkan anda untuk mengetahui bahawa terdapat banyak cara dan tempat untuk menggantung rak pisau di sekeliling dapur.

10 Tempat untuk Hang Rak Pisau Magnetik

Terdapat lebih daripada 10 tempat untuk menggantung rak pisau, tetapi idea-idea ini adalah tempat permulaan yang hebat.

(Kredit imej: Cambria Bold)

1. Di atas sink.

Di sinilah saya meletakkan jalur pisau magnet saya. Terselip dan di belakang wastafel, ia selamat dan tidak dapat diakses oleh kanak-kanak, tetapi mudah dicapai apabila saya meletakkan pisau saya selepas mencuci dan mengeringkan.

(Kredit imej: Sherrie dan Oliver)

2. Di belakang dapur.

Ini menjadikan penggunaan tembok yang tidak terpakai di dinding di belakang dapur.

(Kredit imej: Memupuk)

3. Di sebelah dapur.

Sekiranya anda menyiapkan makanan berhampiran stovetop anda, orientasi ini menjadikan pisau anda mudah dijangkau.

(Kredit imej: Dapur Tempatan)

4. Di bawah kabinet.

Penyelesaian bagi sesiapa yang tidak menyukai rupa jalur pisau! Dapatkan kelebihan penjimatan ruang tanpa harus melekapkan satu di luar.

(Kredit imej: Rick Poon melalui Instagram)

5. Di dinding sebagai sebahagian daripada kumpulan yang lebih besar.

Sekiranya anda mempunyai rak terbuka di dapur anda, sekumpulan jalur pisau dengan barangan lain yang tergantung di dinding untuk kelihatan bersih dan teratur.

(Kredit imej: Kristin Jackson daripada The Hunted Interior)

6. Pada backsplash.

Ini mungkin cara yang paling biasa untuk menggantung jalur pisau magnet, terutamanya jika anda menyimpan papan pencincang atau blok daging di kaunter meja anda. Ia menyimpan semua yang anda perlukan untuk prep makanan anda di satu tempat.

(Kredit imej: Colin Price)

7. Di kawasan dinding kecil yang tidak digunakan.

Tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan sudut yang kosong atau ruang kosong di atas keranjang penyimpanan anda? Gantung rak pisau anda di sana!

(Kredit imej: Leela Cyd)

8. Di bingkai tingkap.

Pada spektrum bertentangan, jika anda tidak mempunyai sebarang ruang dinding untuk ganti, pasangkan jalur pisau secara langsung pada bingkai tingkap anda.

(Kredit imej: Gina Eykemans)

9. Di sebelah kabinet.

Sisi kabinet adalah ruang yang kurang digunakan, tetapi mereka berfungsi dengan baik jika anda ingin menggantung rak pisau anda di lokasi yang lebih tinggi dan lebih selamat.

(Kredit imej: Menghidupkan Rumah)

10. Di dalam pintu kabinet.

Satu lagi trik penyimpanan tersembunyi! Melalui Turning It Home, rak pisau dalam kes ini dipasang di bahagian dalam pintu kabinet dapur. (Walaupun saya bayangkan, anda perlu berhati-hati untuk tidak membuka atau menutup pintu terlalu cepat, supaya pisau itu tidak jatuh!)

Adakah anda mempunyai jalur pisau magnet? Di mana anda menggantungnya di dapur anda?