Pasti, melekat beberapa rumput plastik ke dalam bakul Paskah adalah mudah, tetapi di mana keseronokan itu? Dapatkan sedikit kreatif tahun ini dan pergi dengan salah satu alternatif pengisi yang dijamin untuk membuat tempat tidur yang berwarna-warni dan perayaan untuk gula-gula gebu, kelinci coklat, dan telur yang berisi gula-gula. Malah Easter Bunny akan terkesan.

Petua: Simpan wang dengan melekat akhbar di bahagian bawah bakul anda untuk mengisi sedikit sebelum anda menambah barangan yang baik.

1. Pom-Poms

Adakah ada apa-apa yang lebih menyeronokkan daripada pomp-om (kita bercakap sama ada benang atau pelbagai rasa)? Gunakan pelbagai saiz dan warna untuk bakul yang terang, atau pergi untuk melihat mudah dengan merah jambu dan merah – atau biru dan hijau – pom-poms. Jika anda berasa lebih bercita-cita tinggi, anda juga boleh membuat anda sendiri dari benang!

Berkaitan: Cara Membuat Pom-Poms di Terapi Pangsapuri

2. Green Graft Paper

Potong potong kertas kraf hijau – atau luncurkannya melalui mesin pencincang kertas, jika anda mempunyai satu – meniru rupa rumput. Ia pasti lebih mesra alam daripada versi plastik. Untuk suar bonus, anda boleh mencampur dalam pelbagai warna hijau atau kertas corak juga.

3. Belon Mini

Meniup sekelompok belon kecil atau balon air lima inci; pastikan mereka berada di sebelah yang lebih kecil supaya anda boleh memadankan beberapa warna yang berbeza dalam bakul. Mereka akan kelihatan seperti bola getah gergasi!

4. Moss

Letakkan spin bersahaja pada bakul Paskah dan letakkan lumut palsu di dalamnya. (Anda boleh menemuinya di kedai-kedai yang paling kerap.) Selepas cuti, anda boleh menghidupkan semula dalam terarium atau tanglung, mantel perapian, atau di atas meja desa.

5. Benang atau Reben

Beri kehidupan baru kepada semua orang rawak sisa benang sisa dari pelbagai kraf dan reben sekali digunakan untuk membungkus hadiah. Simpan sampah sepanjang tahun (hanya buang mereka di dalam kotak atau balang Mason) dan tarik mereka apabila tiba masanya untuk menyediakan bakul anda.

6. Honeycombs Kertas Tisu

Anda biasanya melihat barang-barang kertas yang terlalu comel itu sebagai bola gergasi yang tergantung dari siling, tetapi mungkin untuk mencari yang lebih kecil sekecil diameternya. Yang kecil adalah ukuran yang sempurna untuk hampir semua bakul. Terangkan saja mereka, melekat bersama-sama, dan buanglah mereka.

Beli: 1-Inci Mini Honeycomb Balls, $ 7 untuk 10 di Oh Happy Day Shop

7. Bunga atau Hijau

Apa yang manis daripada berehat gula-gula Paskah di atas katil bunga segar? Hanya pilih beberapa bunga yang kuat seperti bunga mawar atau dahlias untuk tuck dalam keranjang Easter anda. Anda boleh menggunakan succulents, bunga kurma sawit, atau kayu putih segar jika anda mahu pergi hijau. Petunjuk: Anda juga boleh menggunakan kekunci jika anda mahu menggunakan semula tahun depan.

8. Kain atau Napkin

Tutupkan katil kertas dengan persegi kain yang cerah dan indah. Ia adalah cara yang bijak untuk menggunakan sisa kain yang anda tidak boleh tahan untuk membuangnya. Atau, jika anda membuat bakul untuk orang dewasa, buanglah beberapa serbet kain yang cantik yang akan menggandakan sebagai sebahagian daripada hadiah.

9. Felt Shapes

Cutout berbentuk seperti kelinci, anak ayam, dan telur adalah cara pintar untuk menggunakan serpihan yang tersisa. Selain itu, kanak-kanak boleh bermain bersama mereka selepas mereka memakan gula-gula mereka.

10. Kertas Tisu

Kami meneka bahawa anda pasti mempunyai sekumpulan kertas tisu di tangan. Hancurkan beberapa helai dan letakkan bola di sepanjang bahagian bawah bakul. Ia tidak menjadi lebih mudah daripada itu.

Apa yang anda masukkan ke dalam bakul Easter anda?