Ia mungkin tidak kelihatan seperti itu akan menjadi perkara penting. Apa garam sedikit? Tetapi percayalah kepada yang satu ini: ia tidak. Mentega yang tidak disengaja adalah perbezaan antara satu kumpulan cookies yang ternyata sempurna dan satu yang lazat hambar – atau asin (lebih buruk lagi). Saya ingin tahu: adakah anda mempunyai jenama kegemaran mentega unsalted untuk baking?

Sukar untuk mengetahui berapa banyak garam tongkat mentega biasa yang mungkin mengandungi. Menggunakan mentega unsalted mengeluarkan meneka dan memberi kita lebih banyak kawalan ke atas ramuan yang masuk ke dalam resipi. Selain itu, para penulis resipi telah membangunkan resipi mereka dan bagaimana mereka boleh memastikan bahawa apa sahaja yang lazat merawat anda akan berubah sama seperti lazat seperti yang mereka inginkan.

Tongkat mentega tanpa sisa boleh disimpan selama berbulan-bulan dalam peti sejuk, yang berguna jika anda bukan tukang roti yang kerap. Malah sebahagian daripada tongkat boleh diselamatkan dengan cara ini. Bungkus bit yang tersisa dalam kertas lilin untuk melindungi permukaan yang terdedah daripada pembakaran beku.

Simpan mentega biasa anda untuk biskut. Apabila ia datang kepada cookies dan kek, mentega unsalted adalah cara untuk pergi.

Jenama apa yang anda mahu gunakan?

Berkaitan: 4 Tips untuk Melembutkan Butter, Cepat!

(Imej: Emma Christensen)