Saya suka menjadikan mac, keju dan keju dari permulaan dengan bakteramel berkrim, memancing cheddar tajam, dan beberapa parmesan yang dilemparkan dengan baik. Atau jika saya memeliharanya dengan mudah, saya akan membuat sos cepat krim berat dikurangkan sehingga tebal, dengan beberapa herba dan keju yang dibawa masuk.

Saya juga mempunyai cintanya yang istimewa untuk barang-barang yang murah dan murah, terutamanya kerana anak-anak saya boleh mencambuk sendiri apabila mereka memerlukan makanan ringan selepas sekolah. Dengan dua kanak-kanak berumur dua belas tahun di rumah saya, selamat untuk mengatakan pantri saya sentiasa mempunyai kotak di siap.

Tidak mengejutkan saya tidak bersendirian. Mengikut New York Times, kira-kira 2 juta kotak mac dan keju dijual di Amerika Syarikat setiap hari. Jelas sekali, kami menyukai barangan itu, sebab itulah terdapat variasi yang semakin meningkat, dari cheddar Buffalo pedas hingga bebas tenusu.

Dan walaupun di kalangan versi asas cheddar terdapat pelbagai jenama untuk dipilih. Yang mana yang terbaik? Dan bagaimana pula dengan versi “deluxe” yang menggunakan sos keju tebal dan bukannya satu paket serbuk yang menelan kos tiga kali harga – adakah mereka berbaloi?

Untuk menjawab soalan-soalan terbakar ini, saya mengambil semua kotak mac dan keju asas yang saya dapati, kemudian mencadangkan anak-anak saya yang mac dan keju untuk membantu saya membuat rasa buta.

Bagaimana Mac dan Keju Dipilih dan Diuji

Saya memilih dengan tegas untuk cheddar biasa (tidak ada barang cheddar putih yang ada jenama). Kami membeli kotak-kotak yang datang dengan paket serbuk dan barang-barang dengan sampul sarap keju. Kemudian kami meletakkan setiap pot yang kami miliki untuk bertindak, menggunakan setiap pembakar yang kami miliki dan kemudian beberapa (terima kasih kebaikan untuk pembakar induksi mudah alih).

Tween saya membantu saya memasak dan membuat rasa yang buta untuk remaja saya dan saya. Saya bimbang bahawa selepas memasak mereka, saya dapat melihat secara visual mereka semasa mencicipi. Tetapi saya memberikan ingatan saya terlalu banyak kredit. Itu mangkuk siku oren siku semua kelihatan sama.

Hasil Ujian Rasa Mac dan Keju yang Berkotak

(Kredit imej: Amazon)

Kraft Macaroni dan Keju, $ 1.59 untuk 7.25 auns

“Klasik” adalah perkataan pertama yang masuk ke dalam fikiran, dan selepas pembukaan kami tidak semua terkejut. Kraft adalah mac berkotak OG. Jadi apa yang kita sukai mengenainya? Sosnya berkrim dan berlimpah, dan mempunyai rasa keju yang cukup baik – lebih daripada yang lain.

(Kredit imej: Amazon)

Annie’s Organic Mac dan Cheese, $ 6.12 untuk kotak empat, 6-ounce

Inilah yang biasanya saya beli, jadi kami terkejut secara kolektif bahawa kami tidak memberikan pilihan utama kami. Perbezaannya adalah sos ini merasakan sedikit lebih mentega daripada cheesy, yang ganjil mengingat ia menggunakan separuh mentega Kraft. Anak perempuan bongsu saya (aficionado mac dan keju) berkata versi cheddar putih Annie mempunyai lebih banyak rasa keju dan akan menang. Kita perlu melihatnya.

(Kredit imej: Amazon)

Annie’s Organic Creamy Deluxe Aged Cheddar, $ 22 untuk enam kotak 9.5-ounce

Kotak ini dilengkapi dengan sos yang kaya dan kaya, dan banyak lagi. Plus cengkerang-cengkerik kecil yang menyerupai mata menawarkan tekstural yang mengalu-alukan.

(Kredit imej: Amazon)

Whole Foods 365 Macaroni & Cheese, $ 1.69 untuk 6 auns

Hanya versi asas yang baik, dengan sedikit rasa pedas yang tidak diundang. Ia bahkan kurang cheesy daripada Annie, walaupun.

(Kredit imej: Amazon)

Velveeta Shells and Cheese Original, $ 6.98 untuk tiga kotak, 12-ounce

Sos adalah jauh lebih mentega-mencicipi daripada cheesy, tetapi teksturnya sangat halus dan berkrim. Cangkangnya lebih besar dan nipis daripada Annie, jadi mereka memasak lebih lembut.

(Kredit imej: Sasaran)

Cracker Barrel Mac and Cheese Dinner Sharp Cheddar, $ 3.50 untuk 14 auns pada Target

Ini adalah sama dengan Velveeta dalam menteganya, dengan saus yang sama halus dan berkrim. Satu-satunya perbezaan yang sebenarnya ialah yang mempunyai siku makaroni dan ada sedikit rasa yang tidak diingini secara kimia.

(Kredit imej: Horizon)

Horizon Cheesy Mac Mild Cheddar

Walaupun sesetengah sos lebih mementingkan daripada yang lain, yang satu ini betul-betul susu. Tidak ada apa-apa rasa keju untuk bercakap. Ia seperti ketika anak-anak saya adalah kanak-kanak dan mereka secara tidak sengaja menumpahkan susu mereka ke dalam mangkuk mac. Selepas pembukaan saya teringat bahawa kotak ini memerlukan lebih banyak susu daripada kebanyakan (1/4 cawan) dan kelihatannya mempunyai sedikit serbuk keju berbanding yang lain. Patutlah!

Ia juga melampau di annatto, kerana mac ini amat oren, walaupun ia kurang serbuk. Ia juga merupakan satu-satunya yang mempunyai gula dalam senarai ramuan.

(Kredit imej: Amazon)

Kraft Deluxe Original Cheddar, $ 3.50 untuk 14 auns

Pada gigitan pertama, ini telah membuatkan kami rasa tang dan rasa cheesy yang lebih tinggi. Ia sememangnya paling berbuah sekelompok. Bagaimanapun, apabila rasa itu terungkap dalam mulut kita, mereka menipu kami. Ia hampir terlalu sengit, dengan nota pahit yang ganjil dan hampir berasap yang diletakkan di luar. Saya hampir dijangka melihat perkataan “rasa meletus” ketika saya melihat kotak kemudian. Tidak ada apa-apa warna atau rasa buatan, tetapi sesuatu tentang perkara ini hanya sedikit “tambahan,” seperti kata remaja saya.

(Kredit imej: Amazon)

Trader Joe’s Macaroni & Cheese Wisconsin Cheddar, $ 16 untuk tiga kotak 7-ons

Bukan hanya sos keju yang kurang dalam apa-apa rasa, tetapi satu rasa yang kita dapat mengesan dengan jelas adalah kadbod. Sesungguhnya ini rasa seperti seseorang yang mengadun kadbod basah ke dalam sos. Ia dahsyat. Dan, ya, kami juga menambah pilihan 2 sudu mentega untuk “rasa yang lebih kaya.”

(Kredit imej: Amazon)

Bonus Pick: Kami juga mencuba Mac Gluten Free Mac dan Keju Pamela dan pasti akan memberikannya tempat nombor satu kami. Tetapi kerana ia bebas gluten, ia semacam outlier yang harus dibandingkan dengan pilihan yang sama. Namun, pastikan kotak ini diingat walaupun (seperti kami) anda tidak makan bebas gluten.

Makaroni siku dibuat dengan tepung beras dan protein kacang, jadi setiap hidangan mempunyai 14 gram protein. Dan sos keju adalah cheesy paling terang yang kami rasakan. Kaya, berkrim, dan tajam, ia mempunyai sentuhan keju biru yang memberikan kelebihan umami. Plus ia datang dalam versi pedas.

Apa yang anda pergi ke kotak mac dan keju?