Kami mempunyai silap mata dari Julia Child yang akan mengubah cara anda menjerang telur. Dan dengan “perubahan,” saya bermaksud bersedia untuk membuat telur rebus yang sempurna untuk sepanjang hidup anda. Tiada keterlaluan!

Walaupun anda mempunyai kaedah yang cuba dan benar, membuat telur rebus boleh menjadi rumit. Saya telah membuat lebih banyak daripada bahagian saya yang saksama, dan saya akan keluar dengan anggota badan dan mengatakan bahawa saya membuat telur rebus yang baik. Jadi, ia memerlukan banyak untuk saya dibangkitkan oleh petua di jabatan ini. Walaupun, saya rasa jika ada orang yang mampu, itu pasti Julia Child.

Anda Perlu Pin, Pemasa, dan 10 saat

Tip Julia agak mudah, dan hasilnya sangat besar. Apa yang diperlukan ialah tiga sumber mudah untuk menjadikannya berlaku – pin, pemasa, dan 10 saat. Anda akan memerlukan periuk air, sudu slotted, dan telur, sudah tentu, tetapi ia adalah pin, pemasa, dan beberapa saat tambahan yang benar-benar membuat keajaiban berlaku.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Cara Membuat Telur Pudar Julia Anak

1. Rebus air.

Bawa periuk air ke dalam mendidih.

2. Buat lubang dalam kulit telur dengan pin.

Gunakan pin untuk membuat lubang kecil dalam kulit telur. Ini akan melepaskan sebarang udara yang ada di dalam telur, yang boleh menyebabkannya retak. Dan jangan bimbang – lubang itu cukup kecil sehingga tidak ada yang akan keluar.

3. Rebus telur selama 10 saat.

Letakkan keseluruhan telur (masih dalam cangkerang) dalam air mendidih selama 10 saat. Keluarkan telur dari air, dan turunkan haba untuk membawa air ke dalam reneh. Membakar telur membantu ia mengekalkan bentuknya apabila ia retak dan dituangkan ke dalam air mendidih kemudian.

4. Membakar telur.

Sebaik sahaja telur cukup sejuk untuk mengendalikan (ini hanya perlu beberapa saat), harapkan telur seperti biasa dengan memecahkan telur ke dalam air mendidih perlahan-lahan.

Baca lebih lanjut: Cara Mudah Menipu Telur

Kacang Putih Renyah dengan Sayuran dan Telur rebus

(Kredit imej: Maria Siriano)

Apa yang Khas Mengenai Kaedah Julia

Kunci sebenar untuk proses ini – dan akibatnya, gaya telur rebus yang dimasak Julia – adalah mendidih 10 saat. Salah satu perjuangan saya yang paling besar dalam membuat telur rebus, dan mungkin juga anda, adalah putih telur yang menarik yang menarik apabila telur ditambahkan kepada air mendidih.

Menggunakan tip Julia Child, anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada orang-orang putih yang lembut! Setelah telur ditambahkan ke air mendidih (setelah mencubit lubang kecil di dalam cangkang dan meletakkannya dalam air mendidih selama 10 saat), ia sepenuhnya memegang bentuknya.

Pernahkah anda menggunakan kaedah ini untuk memburu telur? Bagaimana ia berlaku??

Cuba Resipi ini dengan telur rebus

  • Kacang Putih Renyah dengan Sayuran dan Telur rebus
  • Sup Jus Telur Kacang Gingery
  • Polenta Bowl dengan Bayam Karibia, Ayam Sosis & Telur rebus
  • Kacang Hijau dengan Pesto Almond Dibawah Telur
  • Udon Sup dengan Bok Choy dan Telur rebus

(Kredit imej: Joe Lingeman)