(Image credit: The Almond Eater)

Saya suka apabila penambahan ringkas sepenuhnya mengubah hidangan. Ambil pembuka tomato panggang ini, contohnya. Hanya satu gerimis madu (ya, madu!) Adalah semua yang anda perlukan untuk menyentuh kelantangan pada pembuka yang tidak standard.

Jika anda telah membeli gandum tomato ceri di pasar petani, anda tahu betapa lazatnya ia adalah tahun ini. Dan sementara mereka benar-benar sempurna dengan mereka sendiri, kadangkala anda ingin berpakaian sedikit – katakanlah, jika anda memerlukan hidangan ketuhar untuk pesta makan malam anda yang seterusnya.

Apa yang perlu anda lakukan ialah melepaskan tomato dengan minyak zaitun, madu, dan bawang merah yang dihiris; bakar mereka sehingga mereka lembut dan pecah; dan kemudian sajikannya dalam mangkuk dengan mozzarella segar, thyme, garam, dan lada. Panggang membawa kemanisan semulajadi tomato, dan madu menambah nota karamel dalam. Bawang merah yang enak dan thyme membantu menjaga rasa seimbang, sementara mozzarella meminjamkan unsur yang enak, berkrim.

Berkhidmat dengan beberapa crostini, ini adalah pembuka tipu daya yang mudah yang rumit. Ia adalah penunjuk yang anda mahu dalam poket belakang anda sepanjang musim panas.

Dapatkan Resipi: Tomato Madu Panggang dari The Almond Eater