Krim Tarikh Orange Lemak

(Kredit imej: Laura Wright)

Saya tahu kelancaran buah-buahan boleh menjadi manis manis, tetapi saya suka sedikit lagi. Pemanis pilihan saya adalah tarikh. Mereka menambah rasa manis yang saya mahukan bersama-sama dengan nota-nota karamel yang kaya, dan saya rasa baik kerana saya memuaskan gigi manis saya dengan sesuatu yang sihat.

Buah-buahan kering ini juga mengubah cara saya membuat smoothies. Apabila saya melancarkan tarikh ke dalam minuman keras saya, selalu ada satu perkara yang saya lakukan terlebih dahulu untuk menjamin minuman yang paling halus mungkin. Bolehkah anda meneka apa itu?

Campurkan Tarikh Pertama untuk Smoothie yang licin

Untuk mendapatkan smoothie yang paling licin, saya boleh memadamkan minuman saya dalam dua langkah. (Saya berjanji ia tidak terlalu rapi daripada ia mungkin bunyi.) Saya selalu bermula dengan menggabungkan cecair dan tarikh bersama dahulu, bersama-sama dengan mana-mana sayur-sayuran (terutama sayur-sayuran yang sukar, seperti kale atau kolar) jika saya menggunakannya. Ia cepat, kira-kira 30 saat, dan cukup masa untuk memberi tarikh tebal dan melekat pada kepala untuk memecahkan. Selepas itu saya melambungkan semua bahan bakar smoothie dan terus mengisar seperti biasa sehingga semuanya lancar.

Berkaitan: Panduan Pelapisan untuk Smoothie yang lebih baik

Kenapa It Worth It

Jika anda pernah menyukai smoothie dengan tarikh, saya sanggup bertaruh anda telah menemui potongan-potongan kecil dari potong-potong, tarikh yang tidak dibiarkan terapung menerusi smoothie anda atau dikumpulkan di bahagian bawah kaca.

Inilah kesepakatan: Tidak seperti buah beku segar atau bahkan batu beku, bahkan tarikh yang paling lembut adalah berserat dan sukar. Oleh itu, ia memerlukan lebih banyak kerja dan masa untuk memecahkan buah-buahan ultra-manis ini – terutamanya jika mereka telah duduk di sekelilingnya. Memberi mereka masa tambahan untuk memproses pendahuluan bermaksud menuangkan smoothie berkrim yang sejuk tanpa sebarang potongan tarikh yang tergantung di bahagian bawah gelas anda.

Resipi Smoothie Kegemaran Kami Dikagumi dengan Tarikh

  • Smoothie Chocolate-Date Vegan
  • Krim Tarikh Orange Lemak
  • Pisang-Tarikh Smoothie
  • Chocolate Coconut Avocado Smoothie