Pernahkah anda berbelanja untuk anjing panas baru-baru ini? Terdapat banyak pilihan untuk dipilih dari lorong kedai runcit. Tidak kira apa jenis anjing yang anda inginkan, ada anjing panas di luar sana untuk anda.

Kami menubuhkan ujian rasa untuk menentukan superlatif untuk semua anjing panas yang kami dapati. Teruskan membaca untuk melihat apa yang kami fikir anjing-anjing teratas ini.

(Kredit imej: Meghan Splawn)

Bagaimana Kami Memilih Jenama

Pasukan Kitchn memilih pelbagai jenama terkenal anjing panas yang boleh didapati di kedai runcit di seluruh negara. Jenama telah dipilih dari tiga rantaian runcit kebangsaan dan dibeli di kawasan metro Atlanta.

Bagaimana Kami Menyediakan Rasa Ujian

Saya menjemput sekumpulan tasters yang termasuk mertua saya (berusia 60-an), kawan-kawan, dan keponakan dan keponakan anak muda saya (semuanya di bawah 10 tahun) untuk “pesta anjing panas.” Saya menghangatkan dua daripada setiap varieti pada lembaran pembakar dalam ketuhar, potong sampel ini menjadi kepingan bersaiz gigitan, dan melakukan rasa yang buta. Penguji mencatatkan kegemaran mereka dan mana-mana yang tidak suka.

Kami kemudian menguji dua daripada setiap jenis anjing panas di panggangan arang. Ujian panggangan adalah penunjuk penting kualiti anjing panas. Spoiler: Beberapa jenama tidak lulus ujian grill.

Cadangan kami

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Jika anda suka anjing stadium besbol: Nathan’s Famous Beef Frankfurters

Tasters memuji Nathan untuk “rasa berair” dan “tekstur tajam.” Anjing-anjing ini dihiasi dengan indah di atas panggangan dan sangat berair. Mereka juga sesuai dengan sempurna.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Sekiranya anda ingin menggembirakan orang ramai: Ball Park Franks

Franks Ball Park dipuja kerana rasa manis dan tekstur klasik. Tidak cukup sebagai juicy seperti Nathan, tetapi frank ini juga panggang dengan baik. Franks Ball Park hanya lebih pendek daripada bun anjing panas, tetapi tidak banyak. Secara keseluruhannya, mereka adalah orang ramai.

Sekiranya anda mempunyai kiddos: Oscar Meyer Dog Cheese

Anjing panas yang sangat disayangi oleh belia saya, dipenuhi dengan produk keju krim. Ini adalah hit dengan semua tasters kanak-kanak. Anak saudara berusia 9 tahun, yang bersumpah dia tidak suka anjing panas, sebenarnya suka makan makanan ini. Bonus: Anjing-anjing ini datang ke 10 ke dalam pakej yang boleh dipulihkan.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Jika anda memasak di dalam rumah: Franks Beef Sabrett

Sabrett adalah anjing panas New York yang sangat disayangi dengan pengikut yang setia, yang bermaksud saya terkejut melihatnya di pasaran di Atlanta. Khabar angin mencadangkan bahawa Sabrett hanya menjual anjing panas mereka dengan selongsong untuk memilih penjual anjing panas New York, jadi kami merasai hanya kulit tanpa kulit. Anjing-anjing ini menjaringkan tinggi dalam rasa yang berair, berminyak, tetapi tidak mempunyai tekstur tajam yang dicintai oleh tasters. Anjing-anjing ini tidak mendapat skor baik dalam kategori grill.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Sekiranya anda memasak: Fridder Franks Bahasa Ibrani

Anjing-anjing ini juga diperhatikan kerana rasa raksasa dan snap yang bagus, tetapi kejutan yang besar adalah sejauh mana ia dilakukan di atas panggangan. Mereka plumped tanpa pecah dan mendapat tanda grill yang indah dengan hanya dua minit di setiap sisi. Mereka juga sesuai dengan roti, walaupun mereka tidak dipasarkan sebagai saiz roti.

Jika anda seorang pemakan yang canggih: Ball Park’s Ball Park Finest

Anjing-anjing kurus ini sangat berdagang dan beraroma, walaupun seorang penyuap mengatakan bahawa mereka lebih suka sosis salai daripada anjing panas (anjing panas adalah sejenis sosej). Anjing-anjing ini lebih sempit daripada kebanyakan dan tidak cukup mengisi anjing panas dari sisi ke sisi.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Jika anda bersedia berbelanja secara berkuasa: Applegate Natural Uncured Beef

Anjing-anjing ini hampir tidak dapat dibezakan dari franks Ball Park; mereka gemuk, berair, dan berfungsi dengan baik di atas panggangan. Mereka lebih mahal daripada kebanyakan jenama lain, tetapi mereka adalah pilihan yang tepat jika menyimpan nitrat daripada makanan anda adalah perkara anda.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Sekiranya anda mencari alternatif daging lembu: Trader Joe’s Uncured Turkey

Anjing-anjing panas kalkun ini mempunyai beberapa kultus berikut, walaupun saya tidak memberitahu tasters terdapat pelbagai kalkun (dan vegan) dalam campuran. Tasters menikmati rasa lembut dan tekstur anjing panas yang panjang ini. Ini tidak digantikan dengan rakan-rakannya yang gemilang.

(Kredit gambar: Samantha Bolton)

Sekiranya anda memerlukan anjing sayuran: Doglife Hotlife Veggie Hot

Yang hampir tidak adil untuk merasai anjing panas vegetarian terhadap saudara-mara mereka yang gemuk, berdagang, tetapi kami juga melakukannya. Saya tidak mengakui bahawa terdapat anjing sayuran yang dimasukkan dalam ujian kepada tasters, tetapi kebanyakannya dihindari anjing ini berdasarkan warna dan bentuknya. Ibu mertua saya menyatakan bahawa ia merasai seperti anjing panas, tetapi dengan tekstur yang lebih lembut. Alternatif anjing panas ini membuat panggangan dan mengisi roti dengan baik.

Apakah anjing panas kegemaran anda? Adakah anda mempunyai kegemaran serantau yang kami patut cuba?