Saya suka berfikir saya seorang yang tidak fikir apabila datang kepada kebanyakan dapur dan memasak – sehingga ia sampai ke ais. Saya ada pendapat di sana. Sekiranya anda memberikan saya pilihan, saya suka ia dihancurkan. Saya tahu ia mencair dengan cepat, dan ia benar-benar mengambil satu tan ruang di kaca, tetapi saya hanya suka pengalaman mengambil minuman keras dan mempunyai sekumpulan glasier itty-bitty untuk mengetuk.

Tetapi inilah dilema saya: Saya tinggal di sebuah rumah tanpa pembuat ais, yang bermaksud saya harus mengeluarkan sumber keinginan saya untuk ais dihancurkan. Saya melangkau kedai runcit, walaupun (bolehkah anda mendapatkan ais hancur di sana?) Dan terus ke Sonic. Yup, Sonic, bersama makanan cepat saji, kerana ia menjual ais yang saya impikan oleh begful dan ia hanya dua dolar pop.

The Best Thing Anda Boleh Dapatkan dari Sonic Is Ice

Saya pasti tidak bersendirian dalam cinta saya terhadap ais Sonic. Rapi, tekstur lembut mempunyai berikut kultus. Mungkin itu kerana orang yang mempunyai gigi yang sensitif bergembira dalam keupayaan untuk mengetuk ais tanpa merasa gigi mereka terbakar (sesiapa dengan saya di sini?). Apabila saya membawa cintaku ke atas ais ini dan mendapati jiwa yang baik, saya bersukacita! Satu lagi untuk suku ais yang kenyal!

(Kredit imej: NaMo Stock / Shutterstock)

Ternyata Sonic bukan pencipta “ais yang dapat dikunyah,” yang juga dikenal sebagai nuget es, tetapi mereka pasti mempopulerkannya. Terdapat benang di Reddit, tutorial tentang cara membuatnya di rumah (terlalu rewel), dan juga dunia es mesin countertop yang akan membantu anda membuat ais spesifik ini di rumah. Tetapi masih, kasih sayang untuk ais nuggets tidak akan membuat saya melakukan lebih daripada memandu ke Sonic dan memesan dua beg es. Para pekerja tidak mengawasi mata, kerana mereka digunakan untuk fanatik kerikil ais sempurna ini yang memerintahkannya. Tetapi ia tidak di menu, jadi anda perlu cukup berani untuk meminta.

Tetapi letakkan di dalam peti sejuk anda kerana mereka hanya menjual ais dalam beg 10-pound. Sebuah beg akan menetapkan anda kembali $ 1.99. $ 2.15 dengan cukai, jadi saya fikir ia adalah wajar mengatur peti sejuk anda sebelum anda membuat simpanan.

Saya yakin bahawa setiap gelas air, periuk teh manis, dan jintan pudina musim panas adalah lebih baik untuknya.

Adakah anda seorang peminat gaya ais yang boleh dikunyah Sonic? Sebarang cara yang menyeronokkan untuk menggunakannya?