Apabila datang untuk memilih sisi untuk makaroni dan keju beku, anda boleh pergi salah satu daripada dua cara: memasak beberapa sayur-sayuran untuk berkhidmat di atas (atau dilipat ke) makaroni, atau membuat lombong segar untuk berkhidmat di sampingnya. Sejujurnya, kadangkala saya melakukan kedua-duanya untuk memuaskan semua orang di atas meja. Berikut adalah 10 bahagian kegemaran saya yang membuat mac dan keju makan.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

1. Brokoli beku yang dibakar

Ini hidangan sampingan mudah ganda sebagai campuran makaroni. Brokoli adalah sayur kegemaran saya yang berusia 6 tahun pada hari ini, jadi saya mendapat beku penuh. Adakah anda tahu anda boleh memanggang brokoli terus dari pembeku? Hanya slaid ke dalam ketuhar bersama mac beku dan keju.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Pan Roti Pan Tomato & Cendawan

Keindahan sebelah kuali adalah bahawa anda boleh memanggang sesuatu yang sedikit untuk semua orang. Anak-anak mendapat tomato manis dan berair, dan orang dewasa boleh melipat kedua-dua cendawan kaya dan tomato ke pasta berkrim.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

3. Kentang Parmesan Bawang Putih

Kentang-kilang ini dibungkus dengan rasa manis, dan luarannya yang segar adalah pelengkap yang ideal untuk mac dan keju yang kaya.

(Kredit imej: Maria Siriano)

4. Mudah Bayam Lemon-Ginger

Bayam memasak dengan cepat di atas dapur, menjadikannya tempat yang bijak dan mudah untuk malam apabila anda ingin membuat gelombang mikro yang beku.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

5. Cowboy Caviar

Selalunya berkhidmat sebagai berenang, resipi tidak masak ini sebenarnya merupakan sampingan yang sempurna. Kami suka ia dicampur terus ke dalam mangkuk kami.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

6. Cucumber Garam dan Cuka

Ini timun yang tidak masak menyeimbangkan kekayaan mac dan keju dengan gigitan jeragat mereka. Jika anak-anak anda suka cip kentang garam dan cuka, mereka akan menyukai timun segar.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Tangy Carrot Slaw

Ini adalah salah satu slaid kegemaran keluarga saya, dan begitu mudah saya berusia 6 tahun sering membuatnya. Lobak pre-shredded dari bahagian menghasilkan menjadikannya lebih cepat.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

8. Light & Easy Broccoli Slaw

Slaws berkrim ini mempunyai banyak masalah, terima kasih kepada bawang merah cincang dan kacang panggang. Ia sesuai untuk berpasangan dengan apa-apa jenis makaroni cheesy.

(Kredit imej: Ghazalle Badiozamani)

9. Kubis dan Apple Slaw dengan Madu Lime Dressing

Pernikahan madu yang sedikit manis membuat buah dan sayuran ini menelan belanja orang yang benar. Untuk memastikan anak-anak anda suka seperti yang anda lakukan, potong kubis menjadi cincang yang lebih tipis.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Apple-Bacon Slaw

Ini adalah segala-galanya yang saya mahu dalam slaw berkhidmat dengan pasta cheesy. Ia boleh dibina di atas kubis kubis atau pucuk Brussels yang dicukur, menjadikannya pilihan yang serba boleh untuk mac beku dan keju malam.

Apa makaroni beku dan pasangan cheese kegemaran anda?