(Kredit imej: Dana Velden)

Pancake mendapat markah tinggi kerana menjadi salah satu makanan keselesaan yang paling menghiburkan. Apa ini bermakna semua orang mempunyai kegemaran keluarga mereka, mengakibatkan beribu-ribu resipi untuk dipilih. Tetapi inilah yang mempunyai sentuhan yang unik, pintasan sebenarnya, bahawa tangan-down menghasilkan pancake terbaik yang pernah saya buat.

(Kredit imej: Dana Velden)

Rahsia? Dalam banyak resepi pancake anda memisahkan telur putih dari kuning telur, memukul putih sehingga bentuk puncak dan kemudian perlahan-lahan melipat putih ke adunan. (Ini benar-benar menyala adunan dan membuat penkek sangat gebu.) Tetapi dalam resipi ini, ingin tahu, anda tidak memukul putih sebelum menambah ke dalam adunan! Anda hanya menggerakkannya. Itu mudah dan mudah, namun ia membuat semua perbezaan. Lempeng-lempeng ini cepat datang bersama-sama, mudah dikenali dan cukup lazat!

(Kredit imej: Terapi Apartment)

Saya tidak tahu sumber resipi ini, hanya seorang kawan yang memberikannya kepada saya beberapa tahun yang lalu dan ia dibuat penekanan lekapan pagi saya (dan penkek untuk makan malam!) Mudah untuk memuaskan.

Nota Tester
Sudah lebih dua tahun sejak saya menyiarkan resipi ini untuk kegemaran saya, dari pancake awal. Ramai orang telah pergi untuk menemui resipi ini, dan ia membuat saya sangat gembira kerana ia kini menjadi sebahagian lazat rutin pagi mereka! Saya masih peminat untuk memisahkan telur dan melangkau langkah mengalahkan putih, walaupun pada hakikatnya ini mungkin menjadi langkah kontroversi bagi sesetengah orang. Teruskan, cubalah! Anda mungkin terkejut.
Kami telah menggandakan resipi di sini dari jawatan asal sejak pancake adalah resipi keluarga klasik, jadi resipi ini kini berfungsi 4-6. Sangat mudah untuk memotongnya jika separuh jika melayani 2-3 orang lebih sesuai untuk isi rumah anda. Saya juga mendapati bahawa adunan boleh mengendalikan sedikit berehat ketika saya terganggu selama 2 jam sambil menguji dan menembak ulangi ini. Apabila saya pulang untuk membuat penkek, saya mendapati bahawa mereka masih ringan dan lembut, walaupun adunan itu duduk selama beberapa jam. Baik untuk tahu! -Dana


Pancake Buttermilk yang Mahal

Membuat 18 hingga 20 (3 inci) lempeng; berkhidmat 4-6

 • 2 1/2 cawan

  tepung

 • 2 sudu

  gula

 • 1 1/2 sudu teh

  garam

 • 1 sudu teh

  serbuk penaik

 • 1 sudu teh

  serbuk penaik

 • 2

  telur besar, dipisahkan

 • 2 cawan

  buttermilk

 • 1/2 cawan

  susu

 • 10 sudu

  mentega unsalted, cair dan sejuk

 • Canola atau minyak kacang untuk menggoreng

Panaskan ketuhar hingga 225 ° F dan sediakan lembaran penaik besar dengan menetapkan rak pendinginan di dalamnya. Letakkan kedua-dua di dalam ketuhar.

Pukul tepung, gula, garam, serbuk penaik, dan baking soda bersama-sama dalam mangkuk besar. Dalam mangkuk kecil berasingan, pukul kuning telur, susu mentega, dan susu. Tambah mentega cair dan disejukkan sehingga dikombinasikan dengan baik.

Tuangkan campuran kuning telur dan susu ke dalam campuran tepung dan kacau dengan sudu kayu sehingga hampir tidak digabungkan. Tambahkan putih telur dan kacau sehingga adunan tebal terbentuk. Diketepikan selama 5 minit.

Panaskan kuali besar di atas api yang sederhana tinggi. Apabila panas, filem dengan 1/2 sudu teh minyak neutral seperti kanola atau minyak kacang tanah. Selepas kira-kira 30 saat, apabila minyak berkilauan tetapi tidak merokok, turunkan api kepada sederhana rendah dan gunakan sudu sup untuk menggugurkan menghancurkan sudu adunan pancake.

Adunan akan merebak menjadi pancake kira-kira 3 inci lebar. Masak selama kira-kira 2 1/2 minit. (Jika tangkapan panci atau minyak berteduh, kurangkan haba.) Apabila gelembung yang terbentuk di pinggir pancake kelihatan kering dan lapang, gunakan spatula nipis untuk mengangkat satu sisi dan mengintip di bawah. Jika pancake itu berwarna coklat keemasan, flip dan masak di sisi lain selama 2 hingga 2 1/2 minit, atau sehingga bahagian bawah pancake berwarna perang keemasan.

Keluarkan dari kuali ke lembaran pembakar dalam ketuhar. Tepuk apa-apa serbuk yang tersasar atau sudu keluar dari kuali, tambah minyak sedikit lagi, dan terus masak adunan yang lain.

Hidangkan secepat mungkin, dengan sirap mentega dan sirap maple.

Nota Resipi

Sekiranya anda tidak mempunyai sudu buttermilk, anda boleh menggunakan yogurt biasa. Hanya gunakan kira-kira 2/3 cawan dan nipisnya dengan susu sehingga ia mencapai 1 cawan. Anda juga boleh dengan cepat membuat pengganti dadih dengan mencampurkan 2 sudu besar jus lemon atau cuka putih dengan 2 cawan susu.

(Kredit imej: Dana Velden)