(Kredit imej: Emma Christensen)

Sama ada saya menuju ke perjalanan singkat atau perjalanan sepanjang hari, sesuatu yang perlu dikunyah adalah wajib. Bukan sekadar makanan kecil sahaja yang akan memotongnya, walaupun ketika saya aktif dan di mana sahaja, saya ingin sesuatu yang mudah dibungkus dan dimakan, memberi saya tenaga yang cepat, dan merasa sedikit kurang sihat. Berikut adalah 10 resipi yang sesuai dengan rang undang-undang untuk memilih bersenang-senang apabila saya berada di laluan.

1. Bar Snek Almond Smoked

Bar snek selalu menjadi idea yang baik ketika menuju ke arah kenaikan, sama ada itu adalah perjalanan singkat atau urusan sehari penuh. Versi ini, yang diilhamkan oleh bar KIND, dimuatkan dengan kacang-kacangan dan biji-bijian dan mempunyai rasa manis yang berasap.

(Kredit imej: Emma Christensen)

2. Cara Membuat Kacang Panggang Renyah di Oven

Pek baggie besar kacang chickpeas panggang yang renyah dan anda tidak akan minta maaf – ia adalah sejenis makanan ringan yang kaya dengan protein yang berair, asin, dan alternatif yang baik untuk kacang-kacangan.

(Kredit imej: Brie Passano)

3. No-Bake Cookies Protein Butter Peanut

Menggantang ke atas biskut ini akan merasakan apa-apa yang hebat. Mereka dibungkus dengan campuran mentega kacang, pisang, serpihan quinoa dan potongan coklat (untuk ukuran yang baik).

(Kredit imej: Emma Christensen)

4. Bar Hazelnut-Koko Granola dengan Panggang Kering

Bar Granola adalah pilihan snek yang hebat untuk mendaki. Mereka mudah dikemas, dan versi ini sangat kukuh. Ia menawarkan campuran rasa dan tekstur yang menarik setiap gigitan.

(Kredit imej: Megan Gordon)

5. Deluxe Tropical Trail Mix

Campuran dengan kacang-kacangan, biji-bijian, buah-buahan kering, dan banyak lagi, perkara-perkara lazat berlaku apabila anda melampaui GORP tradisional untuk snek hoki yang klasik.

(Kredit imej: Maria Siriano)

6. Blackberry-Chile Fruit Leather

Mahu benar-benar memenangi mata dengan rakan jejak anda? Pek beberapa kulit buah buatan sendiri untuk snek manis yang dijamin memberi anda tenaga yang manis.

(Kredit gambar: Coco Morante)

7. Kek Kuasa Kek Carrot

Apabila saya mempunyai kenaikan pendek pada jadual, ini adalah makanan ringan yang saya mahukan dengan saya. Rawatan dua gigitan ini dibungkus dengan bahan-bahan yang sihat, tetapi rasanya seperti kepingan karot yang paling lazat.

(Kredit imej: Sara Kate Gillingham)

8. Jerk buatan sendiri di dalam ketuhar

Apabila kenaikan pertengahan kenaikan, anda akan menjadi sangat gembira anda mempunyai beberapa jeli yang kenyal dalam pek anda. Ia adalah makanan ringan kaya protein yang menyampaikan tenaga yang berterusan.

(Kredit imej: Emma Christensen)

9. Poket Butter & Jelly Whole-Wheat

Mentega kacang dan jeli tidak pernah menjadi tua – terutamanya apabila anda berada di laluan sepanjang hari. Sandwich poket ini mudah dibungkus, mudah dimakan tanpa kekacauan, dan pastinya boleh memegang sendiri untuk hari itu.

(Kredit imej: Brie Passano)

10. Paleo Bacon Date Bites

Apabila anda memerlukan rangsangan tenaga segera, makanan ringan berukuran ini adalah bukti bahawa barang-barang yang baik datang dalam bungkusan kecil. Hancurkan ini di ransel anda untuk memberi makan keinginan anda di laluan itu – sama ada snek yang gurih, manis, atau asin anda selepas itu, anda akan dapati semua tiga di sini.