(Kredit imej: Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock)

Seperti yang saya pelajari daripada Illustrated Cook Sains Memasak Baik, hujung ini menangkap mata saya: Walaupun kita menggunakan daun bay dengan cara yang sama seperti herba dan rempah kering, mereka tidak boleh disimpan di dalam laci rempah dengan segala yang lain. Tebak di mana mereka perlu disimpan sebaliknya?

Ternyata bahawa penyejuk beku adalah tempat terbaik untuk menyimpan daun bay! Jika daun teluk beku, mereka mengekalkan rasa dan aroma yang hampir sama seperti balang yang baru dibuka atau pakej daun bay.

Daun daun disimpan di dalam laci rempah, bagaimanapun, dengan cepat kehilangan begitu banyak potensi yang anda harus menggunakan dua kali sebanyak yang segar atau beku. Oleh itu buanglah teluk-teluk itu ke dalam bekas kedap udara dan simpannya di dalam penyejuk beku!

  • Bay daun & perosak: Masih ada satu alasan yang baik untuk menggunakan satu daun teluk di pantri anda – baca pengambilan Emily di sini: Bayi Daun di Pantry
  • Adakah daun bay berharga? Adakah anda memasak dengan teluk daun kerap? Ceramah Megan ke dalamnya di sini: Adakah Bay Leaves Really Worth the Trouble?