Idea untuk menggunakan telur mentah dalam koktel mungkin akan membuat anda ketakutan, atau mungkin anda lebih suka menarik. Ia diberikan bahawa eggnog mempunyai telur di dalamnya tetapi terdapat keseluruhan kategori minuman yang mengandungi protein kecil ini yang indah.

Bersama-sama dengan Nogs ada Fizzs – seperti Sloe Gin Fizz, Sours dan Flips. Sours and Fizz’s boleh dibuat dengan atau tanpa telur dan biasanya mereka hanya memanggil telur putih. Dengan Nogs and Flips anda mendapat telur keseluruhan.

Jika anda seperti saya, anda mesti berfikir – benar-benar, telur? Tidak ada perkara yang cukup di bawah bar untuk dipilih, kini kita perlu pergi dan mendapatkan semua Rocky Balboa dengan koktel kami? Diakui saya sangat skeptis, tetapi selepas salah satu bayi kecil di bawah ini, saya telur penuh dalam gergasi koktail saya.

PDT adalah kawasan speakeasy-ish Timur Kampung (NY) di mana anda boleh mendapatkan minuman keras dari Manhattan Star-tender Jim Meehan. Nama itu bermaksud Tolong Tidak Beritahu tetapi tahun lepas dia memberitahu dalam bukunya buku PDT Cocktail: Panduan Bartender Lengkap dari Speakeasy.

Resipi di bawah untuk Apricot Flip termasuk telur mentah keseluruhan yang apabila digoncang mencipta topi berbuih seksi untuk menyedut anda dan merasakan terangsang sebaik sahaja ia melanda mulut anda. Ini sesuai untuk menetap di malam kejatuhan malam pertama kami dan intro yang menyeronokkan untuk kurang telur cenderung dalam krew koktel saya.

Jadi apa yang anda fikir, adakah anda sanggup meletakkan telur dalam shaker anda? Kami ingin tahu!

Flip aprikot

Dari Buku Coklat PDT oleh Jim Meehan; membuat 1 minuman.

2 auns Cognac
3/4 auns Rothman & Winter Orchard Apricot
1/2 auns sirap mudah
1 keseluruhan telur organik
Pala segar untuk memarut sebagai hiasan

Tambah semua bahan untuk shaker dan kering-goncang (goncang tanpa ais). Tambah ais dan goncang lagi sehingga sejuk. Terikan ke dalam gelas dan parut pala di atas sebagai hiasan.

Maureen C. Petrosky menulis apa yang dia tahu, makanan, minuman keras dan pihak. Pengarang The Wine Club, dia muncul secara teratur pada pameran TODAY untuk berkongsi nafkahnya (dan nasihat) dengan dunia. Untuk maklumat lanjut, lihat www.maureenpetrosky.com atau ikuti dia di Twitter @maureenpetrosky.

Berkaitan: Kentucky Breakfast Cocktail dengan Apricot Preserves & Bourbon

(Imej: Maureen Petrosky)