Beberapa blok dari rumah kami terdapat Pasar Asia yang besar. Ia memegang banyak khazanah, rasa dan bahan, tetapi banyak orang di seluruh negara tidak mempunyai kemewahan seperti itu. Kecuali anda tinggal di sebuah bandar besar, yang paling dekat dengan anda mungkin “Bahan Asia” di kedai runcit tempatan anda adalah Lo Mein dalam tin dari La Choy. Sebaliknya, lihat sumber-sumber dalam talian ini untuk mendapatkan penetapan anda.

Berikut adalah beberapa laman web yang kami gunakan pada masa lalu untuk pesanan barangan Asia (kami tidak selalu hidup berhampiran pasar besar!). Adakah anda mempunyai perkhidmatan yang baik pada masa lalu? Pastikan anda memberitahu kami di dalam komen di bawah!

• Asian Food Grocer: Anda akan dapat mencari semua mi, sos dan perasa anda, bersama-sama dengan gula-gula, coklat dan banyak lagi! Hello Bitter Almond Kit Kats!

• KOA Mart: Kedai ini mengkhususkan diri dalam barang-barang Korea dan anda dapat menemui segala-galanya dari makanan ke rumah tangga, yang kebanyakannya selalu dijual (yang akan membantu mengimbangi kos penghantaran).

• eFoodDepot: Kedai ini menyenaraikan segalanya mengikut negara dan membawa bahan asas kepada makanan ringan yang sukar ditemui apabila anda tidak lagi hidup di laut. Pastikan untuk mengklik “tunjukkan semua” di bahagian bawah setiap halaman selepas mengklik di negara untuk melihat katalog penuh mereka.

• ImportFood: Walaupun laman web di atas membawa sejumlah besar produk, tiada seorang pun daripada mereka yang membawa hasil segar. Anda boleh mendapatkannya di makanan Import (yang memberi tumpuan kepada bahan-bahan Thai) dan hanya memerlukan 2-3 hari untuk penghantaran. Awesome!

• Asian Munchies: Semua makanan ringan, minuman dan makanan ringan yang anda mahukan! Ini adalah ke bawah tempat terbaik untuk mencari makanan ringan yang anda inginkan, atau rindu untuk!

Berkaitan: Ulasan Kedai: China Town Food Market

Image: Grocer Makanan Asia