(Kredit imej: Emma Christensen)

Q: Saya sepatutnya membakar cookies untuk bekerja esok malam dan hanya menyedari bahawa suhu telah menggosok tombol ketuhar pada sewa baru saya! Terdapat termometer ketuhar di dalam ketuhar, yang berpotensi digunakan dalam kaedah meneka dan memeriksa cookies, tetapi ia tidak akan berfungsi untuk resipi di mana suhu berubah-ubah.

Apa-apa idea untuk membetulkan masalah dengan cepat? Adakah standard knob suhu (contohnya, 90 darjah putaran arah jam selalu temp temp)?

Dihantar oleh Jessica

Editor: Jessica, sekiranya mungkin, saya akan melangkaui resepi kue yang memerlukan perubahan suhu semasa baking, hanya untuk membuat lebih mudah pada diri anda. Saya juga mengesyorkan membeli termometer ketuhar baru, kerana anda tidak tahu berapa lama termometer semasa berada di dalam ketuhar dan betapa tepatnya. Ia tidak sepatutnya terlalu susah untuk tweak suhu semasa memanaskan oven, sehingga termometer mencerminkan suhu penaik yang anda perlukan.

Saya tidak pasti jika pengukuran pada tombol ketuhar telah diseragamkan – tetapi mungkin pembaca kami lakukan. Pembaca, adakah anda mempunyai nasihat untuk membakar dengan ketuhar yang tiada tanda suhu?

Soalan seterusnya?