Straight Up adalah ciri baru dari Nora Maynard, yang menulis ciri Pantry Celluloid yang popular. Dia kembali dengan lajur mingguan pada seni koktail. Selamat balik Nora!

Impian Emas adalah seperti Cramsicle cecair untuk orang dewasa. Koktel pencuci mulut yang manis dan manis dengan jamu oren-oren, dan tidak terlalu banyak alkohol, ia akan membuat minuman selepas makan malam yang menyenangkan untuk menetas sambil menonton semua patung-patung emas yang diberikan pada hari Ahad ini.

Minuman yang popular pada tahun 60-an dan 70-an, gabungan ini Triple Sec, jus oren, krim meja, dan Galliano – minuman keras Itali pedas dengan nota jeruk dan vanila yang kuat – pertama kali dimimpikan oleh Raimundo Alvarez, seorang pelayan bar di Old King Bar di Miami.

Resipi zaman moden berbeza-beza. Sesetengah panggilan untuk bahagian yang sama dari setiap empat bahan tersebut (untuk rasa yang lebih manis, lebih banyak orang), sementara yang lain untuk lebih banyak Galliano dan kurang krim (untuk rasa yang lebih kuat, spicier). Kami bereksperimen sedikit sehingga kami dapati formula yang kami sukai: dua bahagian setiap Galliano, Triple Sec, dan OJ, dan satu bahagian krim. (Kami juga telah mendengar bahawa aiskrim vanila boleh dijadikan krim, menjadikan minuman ini lebih seperti pencuci mulut, walaupun kita belum mencuba yang demikian.)

Golden Dream Cocktail
Berkhidmat 2

2 auns Triple Sec berkualiti baik (seperti Cointreau)
2 auns Galliano minuman keras
2 auns jus oren (diperah segar, jika boleh)
1 auns krim meja ringan

Campurkan semua bahan dalam pengocok koktail ke atas ais, dan goncang dengan kuat. Terikan ke dalam gelas koktel. (Minuman ini dihidangkan secara tradisional tanpa hiasan.)