Gambar dan persoalan ini datang dari Courtnay, yang baru-baru ini di akhir penerimaan lemon yang besar dan besar lemon:

Semalam pesakit saya membawa saya beg gergasi sesuatu. Dia berkata mereka adalah limau (mungkin Meyer) tetapi mereka kelihatan seperti tangerin. Mereka masam. Apa yang boleh saya lakukan dengan mereka ?? Saya ingin mengekalkan sekurang-kurangnya sebahagian daripada mereka. Adakah ada cara untuk membekukan mereka atau membuat sesuatu daripada mereka yang boleh dibekukan? Bagaimana dengan jem / curd? Saya terhad dalam pengalaman saya yang hanya membuat jem peti sejuk tetapi saya bersedia untuk mencuba. Juga, berapa lama lemon ini akan berlaku sebelum saya terpaksa menggunakannya? Mereka datang dari pokok itu semalam. Jadi saya benar-benar mencari resepi / petua dari padang pasir untuk membersihkan produk.

Courtnay, kami berharap kami boleh mengambil beberapa tangan anda. Mereka memang kelihatan seperti lemon Meyer, walaupun kulit bergelora kelihatan seperti yuzu, jeruk Jepun yang merupakan saudara jerawat mandarin. (Kebanyakan lemon Meyer mempunyai kulit yang licin.) Tetapi yuzu tidak begitu biasa di A.S., dan warna jeruk yang berwarna kuning oren lebih tipis dari lemon Meyer, jadi kami meneka itu yang anda punya.

Lemak Meyer lebih ringan dan lebih manis daripada lemon biasa tetapi masih agak halus. Kami suka mereka di sini, dan kami mempunyai resipi yang menggunakan beberapa dan resipi yang banyak digunakan. Berikut adalah cadangan kami:

• Lemon Curd (atas, kiri). Berikut adalah kajian kami tentang resipi Martha Stewart, yang telah menjadi templat kami untuk membuat curd. Sudah tentu, anda pasti boleh menggandakan (atau triple) resipi, dan ia boleh dibekukan. Kami mungkin menurunkan gula sedikit, kerana anda menggunakan lemon Meyer manis.
• Meyer Lemon Shaker Pie (di atas, kanan). Ini adalah pai indah dari Iman yang benar-benar menyerlahkan lemon, kulit dan semua.
• Dipelihara Lemons dengan Cardamom. Ini adalah perkara biasa dalam masakan Timur Tengah dan Maghribi, dan mereka boleh mahal jika anda membelinya di kedai. Berikut adalah resipi untuk membuat sendiri yang akan menyimpan selama beberapa bulan di dalam peti sejuk.
• Meyer Lemon dan Kek Walnut. Satu lagi pencuci mulut yang baik yang membolehkan limau mengambil peringkat tengah.
• Meyer Lemon Grain Salad dengan Asparagus, Almonds, dan Goat Goat. Jika anda cuba menggunakan beberapa yang terakhir … Ini adalah salad yang hebat untuk musim bunga awal, kerana asparagus mula membuat penampilan mereka.
• Spaghetti dengan Mascarpone, Meyer Lemon, Bayam, dan Hazelnuts. Satu lagi hidangan cepat yang memerlukan beberapa lemon Meyer.

Kami juga menanda semula resipi ini dari Fine Cooking:
• Lemon Halia Marmalade. Ia adalah jem yang sangat mudah yang menggunakan pektin, yang menghilangkan beberapa tekaan. Ia akan menyimpan sementara di dalam peti sejuk dan dengan mudah dapat bekerja dengan lemon Meyer.

Anda juga harus melihat post ini:
• Maklumbalas Reader: Apa yang Harus Kita Lakukan dengan Lemari Ini? Terdapat banyak idea yang baik dalam komen.

Itulah pemikiran kita. Apa-apa idea lain untuk Courtnay?

Berkaitan: Spotlight bermusim: Meyer Lemons

(Imej atas: Courtnay Gross)