Dear Kitchen,

Adakah sesiapa mempunyai komen tentang Kenmore Pro sebelum saya komited untuk membeli? Tertanya-tanya yang lebih baik Kenmore Pro atau Profil GE?

– TL

(Kepada Semua Soalan Baik)

TL,

Mereka yang menonton Top Chef dibombardir dengan penempatan produk untuk dapur Kenmore Pro yang canggih. Tetapi bagaimana peralatan ini berfungsi?

The Chef Top, tentu saja, tidak pernah mengatakan banyak pro atau con mengenai peralatan dan saya tidak pernah dapat mencari banyak tentang peralatan dalam talian atau di blog. Adakah mana-mana daripada anda mempunyai peralatan Kenmore Pro atau sesiapa yang melihat ulasan?

Apa yang boleh saya katakan ialah saya meneruskan penyelidikan terperinci pada musim panas tahun 2005 sebelum membeli peralatan untuk dapur saya lakukan semula. Saya memilih rangkaian Kenmore Elite, microwave / kipas dan dapur Kenmore dan peti sejuk.

Untuk membantu membuat keputusan penting dan mahal ini, saya melanggan Laporan Pengguna dalam talian ($ 5.95 sebulan, $ 26 setahun). Laporan Pengguna menguji peralatan dengan ketat dan merupakan sumber yang kuat untuk nasihat yang jelas. Saya tidak boleh selalu mencadangkan cadangan mereka untuk apa yang sesuai dengan spesifikasi reka bentuk saya dan stok dan kedai yang berpatutan, tetapi saya masih menemui Laporan Pengguna untuk membantu.

Saya memilih Kenmore kerana saya percaya reputasi Sears untuk servis apa yang mereka jual. Sears jatuh di sini. Kipas di microwave saya tidak pernah berfungsi dengan betul. Saya dijadualkan tiga lawatan pembaikan – dua kali juruteknik tidak pernah menunjukkan dan apabila dia tidak mempunyai rakan kongsi dengannya maka dia enggan bekerja di tempat kerja. Saya telah menghabiskan berjam-jam di telefon dengan orang jualan, perkhidmatan pelanggan, dan pusat pembaikan. Saya malu untuk mengakui selepas bekerja pada masalah ini selama beberapa bulan saya berputus asa dan tinggal dengan kipas ekzos lemah.

Semasa saya menyia-nyiakan jam menunggu lelaki pembaikan Sears, saya meluangkan masa dengan memberitahu saya jika saya boleh memberikan peralatan mewah, saya tidak perlu menunggu lama untuk pembaikan. Beberapa minggu yang lalu, New York Times menerbitkan Ordeal oleh Appliance: Weekend Home Tales. Artikel itu mengatakan sukar untuk mendapatkan peralatan mewah seperti Wolf, Miele, Bosch dan ASKO yang dilayani di lokasi yang tidak lengkap. Saya mempunyai masa yang sama sukar untuk mendapatkan peralatan pertengahan saya dibaiki, di bawah jaminan, di tengah-tengah Brooklyn.

Untuk menamatkan nota, saya boleh mengesyorkan mesin basuh Bosch saya. Saya mempunyai satu masalah dengannya. Selepas Sears melawat dua kali dan tidak membaikinya, saya memanggil nombor Bosh di pintu mesin basuh pinggan mangkuk. Mereka mempunyai pasukan pembaikan orang di sini dalam beberapa hari dan menetapkannya – dengan senyuman – pada lawatan pertama.

Terima kasih kerana menghantar soalan ini, TL.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan memasak, sila hantar.