Dear Kitchen,

Saya perhatikan bahawa ayam belanda tanah kini dijual dalam pakej gelembung seperti ini. Adakah ia selamat? Apa itu?

Stephen

(Kepada Semua Soalan Baik)

Terdapat sesuatu yang agak menakutkan mengenai pakej daging ini. Kami telah lama menjadi sukar untuk mengelakkan barang-barang kaleng yang mempunyai sisi yang menggeliat, tetapi kali ini ia disengajakan.

Saya menghantar pertanyaan kepada Shadybrook Farms, penjual utama ayam belanda di kedai-kedai di sini di NYC. Shadybrok dimiliki oleh gergasi pertanian Cargill.

Mereka berkata kepada saya: “Penampilan bengkak di dalam barangan pek kami adalah kerana kami menggunakan cara pembungkusan yang dikenali sebagai MAP (pembungkusan suasana diubah suai). MAP menggunakan oksigen dan nitrogen untuk membantu mengekalkan kesegaran produk.”

Apabila saya menghantar emel dengan soalan yang lebih spesifik, mereka memberitahu saya bahawa saya harus “MAP” Google. (Cara pelik untuk membantu pelanggan, saya fikir.) Apabila anda mencari di MAP, anda mendapat peta. Kemudian, saya mencari “MAP, pembungkusan” dan mendapati terdapat banyak maklumat yang terdapat dalam talian.

Persatuan Pengurus Pemakanan berkata, “Pembungkusan MAP membolehkan pemproses dan pengedar menyediakan makanan yang segar, mudah, dan seringkali kurang intensif buruh daripada makanan tradisional. Pemimpin dalam kategori makanan MAP adalah sayur-sayuran segar, sedia untuk digunakan sebagai beg pra-dipangkas, salad pra-dibasuh, atau bungkusan cendawan yang dibasuh, dicincang. ” Kemudahannya baik-baik saja, tetapi salad pra-dibasuh sedikit menakutkan sejak wabak E.coli baru-baru ini terikat kepada bayam yang dibungkus.

Saya tidak suka memasak dengan daging ini. Saya telah mencubanya dan dua kali dan saya rasa rasa terlalu jelas. Juga, tidak terlalu kasar, tetapi terdapat sedikit bulu di daging, mungkin ia adalah tulang tanah. Selepas pengalaman itu, saya kini membeli kalkun tanah saya di pasar petani. Pikir itu adalah $ 2 satu paun lebih, daging itu dibungkus dalam beg plastik biasa, mempunyai rasa ayam belanda yang benar-suka-Kesyukuran dan tidak ada tembakan.