Dear The Kitchen,

Adakah sesiapa mempunyai nasihat mengenai minyak zaitun? Saya rasa saya tidak boleh menang. Malam tadi saya membeli sebotol kecil $ 12 untuk digunakan dalam pakaian untuk salad dan sangat kecewa – ia sangat keras dan mempunyai aftertaste pedas tajam. Saya tidak pernah melihat minyak zaitun yang ringan dan baik untuk mencelupkan, seperti di restoran Itali yang baik, dan membuat perasa yang enak. Mana-mana minyak zaitun kegemaran yang boleh dicadangkan oleh orang ramai?

Terima kasih,
Katie

(Kepada Semua Soalan Baik)

Katie,

Apabila anda menggunakan perkataan “keras” dan “aftertaste pedas” saya dengan segera mengesyaki anda bercakap tentang botol yang bukan “dara tambahan” – yang bermaksud ia harus mempunyai keasidan kurang daripada .8%. Walau bagaimanapun, jika anda membayar $ 12 untuk “botol kecil” (apa yang kita bercakap di sini, 10oz?) Maka saya keliru. Jika anda boleh memberitahu kami lebih banyak, seperti jenama, gred (dara tambahan, dara, dan lain-lain) dan di mana anda membelinya, itu mungkin membantu.

Saya juga ingin tahu apa yang masuk ke dalam pakaian anda – adakah anda mungkin melakukan unsur asidis (cuka, lemon, dan sebagainya)?

Kali seterusnya anda berada di salah satu restoran Itali kegemaran anda yang baik, tanyakan kepada mereka apa jenis minyak yang mereka gunakan, mereka akan lebih gembira memberitahu anda (dan anda mungkin terkejut dengan respons.)

Setakat jenama tertentu, saya menggunakan Minyak Zaitun Organik Tambahan Spectrum untuk kebanyakan keperluan minyak saya. Saya pasti pembaca lain di luar sana boleh mengesyorkan jenama yang mereka gunakan, namun saya rasa ini juga mungkin perkara peribadi.