Diilhamkan oleh apel ini, Sarah mempunyai idea yang menarik: gigitan buah apel kecil. Tetapi dia menghadapi masalah, dan memerlukan bantuan. Dia menulis:

Oleh itu, semua perbincangan mengenai apel manisan telah saya teruja untuk meletakkan putaran saya sendiri pada mereka. Saya memenuhi barangan yang dibakar untuk perniagaan di sini di Kansas City, dan saya mahu menambah sesuatu yang bermusim dan menyenangkan di musim. Jadi, saya memilih untuk mencuba epal apel mini. Saya menggunakan baller melon dan memotong bola dari setiap epal.

Klik untuk lebih banyak gambar epal mini, dilema, dan pemikiran kami…

Kemudian saya membuat bahagian yang manja dan dicelup dan digoncang dan akhirnya berakhir dengan mereka untuk menyejukkan Silpat saya. Itu cara yang comel … Dan kemudian hatiku tenggelam. Ternyata gula manisan itu tidak melekat pada epal. Ia melekat pada batang dan terperangkap pada kulit epal yang berada di bahagian bawah setiap bahagian … tetapi tidak kepada bahagian pinggir apel.

Sebelum salutan epal dalam gula-gula saya telah menggulung mereka dalam jus lemon supaya mereka tidak coklat, tetapi saya juga menepuk mereka kering … supaya mereka tidak sepatutnya basah.

Adakah sesiapa mempunyai cadangan untuk membantu memperbaiki masalah saya? Saya benar-benar suka mereka bekerja! Saya berfikir tentang mungkin menggulung mereka dalam tepung gula atau tepung jagung sebelum tangan, saya tidak tahu cukup tentang sifat gula untuk mengambil langkah ke arah yang betul pada satu ini!

Berikut adalah “> flickr yang ditetapkan dengan beberapa dokumentasi mengenai apa yang berlaku. Saya rasa sama ada cara dapur saya sedang memainkan beberapa warna jatuh.!

Sayang Sarah,
Walaupun dengan sirap gula melancarkan epal, kami masih menganggap projek anda adalah ultra-comel. Berikut adalah beberapa pemikiran.

• Adakah anda pasti sirap membuatnya ke peringkat retak keras? Pastikan gula anda cukup panas; ia perlu dikeringkan serta-merta di sekitar apa-apa pada ketika itu. Gunakan termometer gula-gula untuk memastikan gula mencapai 310ºF. Semak Carta Candy Sugar ini untuk maklumat lanjut.

• Anda juga ingin memastikan gula anda berada pada kepekatan yang betul. Untuk membuat shell seperti ini, anda benar-benar perlu bermula dengan hampir 100% gula – tidak ada air atau cecair tambahan. Jika anda telah memanaskan gula ke tahap retak keras yang bermaksud hampir semua air telah menguap, tetapi jika anda menambah pewarna makanan atau perasa pada ketika ini ia boleh mencairkan sirap.

• Juga, jus lemon adalah asid dan ia digunakan pada peringkat awal pembuatan gula-gula untuk mencegah penghabluran. Ia juga mungkin mengganggu tetapan gula.

• Dan akhirnya, ya, kelembapan juga boleh mengganggu. Kami akan mencadangkan menampal bola epal yang sangat kering, dan juga meletakkannya di dalam ketuhar pada api yang rendah untuk kering selama sepuluh minit atau lebih. Ini akan menjadikan mereka kurang berair, tetapi tidak kurang rangup.

• Satu cadangan pakar lain yang kami terima ialah menyimpan epal selepas dan sebelum dengan bahan pengering gel silika atau sesuatu yang akan mengeringkannya. Walau bagaimanapun, silika gel adalah tidak boleh dimakan, jadi ia boleh berada dalam kotak yang sama tetapi tidak dimakan atau dibenarkan untuk menyentuh epal sama sekali.

Diedit untuk menambah: Sarah juga mencuba karamel tetapi ia lebih buruk daripada gula-gula.

• Dan satu lagi idea: Jika anda belum mencuba ini, cubalah berganda dua kali. Dip, biarkan sejuk sedikit, kemudian mencelup lagi.

Sebarang pemikiran lain untuk Sarah dan projeknya?

Soalan seterusnya?