Inilah soalan dari pembaca Amy, yang tinggal di Manhattan. Mana-mana penghuni bandar mampu membantunya dengan persoalan yang baik ini tentang memanggang?

Teman lelaki saya dan saya baru saja membeli gril propana baru dari Home Depot dengan impian memasak sepanjang musim panas. Tetapi nampaknya kereta propana adalah haram di Manhattan. Adakah anda tahu apa peraturan / kelemahan yang mengelilinginya? Sudah tentu kita tidak boleh menjadi satu-satunya orang yang mempunyai gril propana? Juga, jika haram mengapa mereka menjualnya di Manhattan Home Depot !? Tolong bantu kami impian kami daging panggang yang lazat akan hancur!

Dan inilah kemas kini dari Amy:

Kami sangat bersemangat untuk mula memanggang kami mendapati sebuah syarikat penghantaran yang membawa kami tangki propana pada jam 7 pagi Sabtu, ia berharga $ 87 dan apabila ia habis, kami boleh menghubungi semula dan mereka akan membawa kami satu lagi yang penuh dengan harga yang lebih murah. Syarikat itu dipanggil Manhattan Propane, nampaknya agak pelik kerana ia secara rasmi “menyalahi undang-undang”. Tetapi kami gembira mempunyai panggangan berfungsi! Dan saya hanya boleh memasukkan pengalaman saya dalam komen atau anda boleh meletakkannya sebagai kemas kini atau sesuatu.

Amy, kami tidak mempunyai pengalaman langsung dengan ini, jadi kami membukanya kepada pembaca. Apa pengalaman anda dengan tangki propana dan memanggang di Manhattan?

Soalan seterusnya?

Berkaitan: Di luar Memasak: Bina Grill Anda Sendiri

(Imej: ahli Flickr Saling tidak tersenarai yang dilesenkan untuk kegunaan di bawah Creative Commons)