Adakah anda mempunyai cinta rahsia untuk keju Amerika, mungkin dalam sandwic keju panggang melty atau pada cheeseburger gaya kue? Orang-orang di Kitchen Test Amerika telah mengetahui bagaimana untuk membuat satu blok keju ringan dan biasa dari awal, tanpa apa-apa tambahan atau pengawet yang pelik.

Keju Amerika lebih seperti bola keju daripada keju tradisional. Daripada bermula dengan susu dan rennet, seperti yang anda lakukan dengan kebanyakan jenis keju lain, Kitchen Test Amerika menggunakan keju Colby parut, gelatin dan susu panas yang dicampur bersama dalam pemproses makanan sehingga halus dan kemudian ditekan ke dalam panci kecil. Selepas menyejukkan peti sejuk selama beberapa jam, hasilnya adalah “keju yang lembut tetapi boleh diiris dengan lembut apabila dipanaskan.”

Rempah-rempah seperti lada hitam dan cabai cabai boleh ditambah di sepanjang jalan, tetapi kami mungkin memilih untuk mengambil buatan sendiri pada sandwic keju klasik Kraft-Singles-and-Wonder-Bread, dibuat dengan irisan keju biasa dan tidak menghiraukan putih roti sandwich. Makanan keselesaan muktamad!

Baca lebih lanjut: Cara Membuat Keju Amerika
Dapatkan resipi: Keju Amerika Homemade

Pernahkah anda membuat keju Amerika dari awal?

Berkaitan: A Confessional Keju – The Cheesemonger

(Imej: Kitchen Test America)