(Kredit imej: Kelli Foster)

Protein buatan sendiri yang segar dan bersemangat ini (tidak ada serbuk protein yang diperlukan!) Hanyalah perkara yang perlu diisi apabila anda memerlukan sarapan pagi yang cepat di mana sahaja, atau rangsangan untuk mendapatkan anda lewat petang.

Formula Gula Buatan Protein Anda

Setiap goncangan bermula dengan 3/4 cawan cecair dan sehingga 1/3 cawan daripada sumber protein utama. Walaupun terdapat bahan-bahan tertentu untuk kategori ini yang disebutkan dalam shake di bawah, mudah untuk membuat penggantian berdasarkan pilihan anda sendiri – menukar susu badam untuk susu kedelai, atau yogurt Yunani untuk tauhu silken.

Dari sana, setiap goncangan akan mengambil gaya dan rasa sendiri dengan penambahan buah-buahan, sayuran, kacang, dan biji. Setiap goncangan juga termasuk pemanis semulajadi, dalam bentuk tanggal pitted kering atau sesudu agave. Bahan-bahan ini juga boleh ditukar ganti, atau jika anda lebih suka, anda boleh meninggalkan pemanis tambahan sama sekali.

Cecair + Protein Utama + Peningkatan Protein + Buah + Pemanis Semula Jadi

Dapatkan Head Start on Your Shakes: Bagaimana saya Membekukan Bahan-bahan Smoothie dalam Beg Berkhidmat Individu

(Kredit imej: Kelli Foster)

Cecair

Untuk memulakan shake anda, anda perlu memilih cecair. Sesetengah shake di bawah ini menggunakan susu badam, ada yang menggunakan santan, dan ada yang menggunakan air kelapa. Tetapi perkara penting di sini bukanlah apa jenis asas cair yang anda gunakan (bahagian itu benar-benar fleksibel) – ia menggunakan jumlah cecair yang betul.

Baca Lebih Lanjut

  • Cara Membuat Susu Almond di Rumah
  • Uji Rasa Air Kelapa: Kami Mencuba 8 Jenama dan Menarafan Mereka

Anda boleh menggunakan susu tenusu, susu kedelai, susu kacang, santan, air kelapa, atau gabungannya. Mereka semua bekerja dengan baik tanpa mengubah secara drastik rasa goncang. Terpulang kepada anda, dan bergantung kepada apa yang anda sukai.

Protein itu

Anda tidak akan mendapati apa-apa serbuk protein dalam shake buatan sendiri! Setiap satu termasuk sekurang-kurangnya dua sumber protein semula jadi: sumber protein utama, dan penggalak protein tambahan.

Protein utama adalah apa yang benar-benar membuat penggetar ini mengisi dan memuaskan. Ini datang dalam bentuk Yogurt Yunani, tauhu tauhu, mentega kacang, dan kacang mentah. Dan sementara setiap goncangan di bawah menentukan protein, mudah untuk membuat swap. Ingin menyimpan vegan shake anda? Pasangkan yogurt Yunani untuk salah satu bahan lain. Sekiranya anda boleh menguruskan beberapa pra-perancangan, merendam jemur semalaman akan melembutkan mereka dan membantu mereka menggabungkan lebih mudah.

Baca Lagi: Semua Mengenai Tauhu Sutera

Setiap goncangan juga mempunyai penggalak protein tambahan. Ia bukan sumber protein yang besar, tetapi ia memberikan goncangan sedikit tambahan dan membuat konsistensi yang lebih tebal. Rangsangan ini datang dalam bentuk hati rami, benih chia, benih rami tanah, dan seluruh oat.

(Kredit imej: Kelli Foster)

(Kredit imej: Kelli Foster)

Shake Protein Bawang Pisang

Berkhidmat 1

Sumber Protein Utama: Almond butter + cashews mentah
Boosters Protein: Biji flaks tanah + gandum keseluruhan

Bayangkan roti pisang kegemaran anda yang disebat menjadi minuman yang tebal dan berkhasiat – itulah yang anda dapatkan dengan goncang protein ini.

Campurkan 3/4 cawan susu badam, 2 sudu besar mentega badam, 1/4 cawan mentah cashews (direndam semalaman), 1 medium pisang (potong ketulan dan beku), 2 sudu besar seluruh oat, 1 sudu besar benih rami tanah, 1 pitted tarikh kering, dan taburkan kayu manis dalam pengisar, kemudian proseskan sehingga licin. Teratas dengan taburkan tambahan kayu manis untuk hidangan.

(Kredit imej: Kelli Foster)

(Kredit imej: Kelli Foster)

Shake Protein Beet-Raspberry

Berkhidmat 1

Sumber Protein: Yogurt Yunani
Boosters Protein: Hati hati

Bukan sahaja goncang merah jambu bertenaga ini sangat menakjubkan, tetapi rasa manis dan kehijauannya juga akan memenangi citarasa anda.

Campurkan 3/4 cawan air kelapa, 1/3 cawan Yogurt Yunani, 1/2 cawan raspberi beku, 1/2 sederhana mentah bit (dikupas dan diced), 1 sudu besar agave, dan 1 sudu rami hati dalam pengisar, kemudian proseskan sehingga licin. Terutama dengan taburan tambahan hati rami untuk berkhidmat.

(Kredit imej: Kelli Foster)

(Kredit imej: Kelli Foster)

Shake Protein Mesin Hijau

Berkhidmat 1

Sumber Protein: Yogurt Yunani
Boosters Protein: Mentega badam + hati rami

Goncang manis yang tebal dan halus ini mungkin merupakan cara yang paling lazat untuk meminum sayur-sayuran anda.

Campurkan 3/4 santan, 1/3 cawan Yogurt Yunani, 1/2 cup makan bayam, 1/2 alpukat, 1 sudu besar mentega badam, 1 sudu besar rami hati, dan 1 sudu agave dalam pengisar, kemudian proseskan sehingga licin. Terutama dengan taburan tambahan hati rami untuk berkhidmat.

(Kredit imej: Kelli Foster)

(Kredit imej: Kelli Foster)

Beri Beri Vegan + Chia Protein Shake

Berkhidmat 1

Sumber Protein: Tauhu sutera
Boosters Protein: Biji Chia

Sudu stroberi beku, raspberi, blackberry, dan blueberries memberikan vegan ini goncang teksturnya yang berbuih, dan rasa yang akan mengingatkan anda tentang musim panas.

Campurkan 3/4 susu badam, 1/3 cawan tahu tauhu, 1/2 cawan buah beri beku, 1 sudu besar benih chia, dan 1 sudu agave dalam pengisar, kemudian proseskan sehingga licin. Teratas dengan taburan tambahan bibit chia sebelum disajikan.

(Kredit imej: Kelli Foster)

(Kredit imej: Kelli Foster)

Shake Protein Tropika

Berkhidmat 1

Sumber Protein: Yogurt Greek + cashews mentah
Rangsangan protein: Biji Chia

Pukul blues pertengahan musim sejuk dengan goncang buah manis ini yang akan membuat anda merasa seperti anda bercuti tropika – walaupun ada kaki salji di luar pintu depan anda.

Campurkan 3/4 cawan air kelapa, 1/3 cawan Yogurt Yunani, 1/3 cawan mentah cashews (direndam semalaman), 1/4 cawan nanas beku, 1/3 cawan mangga beku, dan 1 pitted tarikh kering, kemudian proseskan sehingga lancar. Teratas dengan sesudu biji chia sebelum berkhidmat.