Point Cut of Brisket

(Kredit imej: Christine Gallary)

Sekiranya anda mempunyai daging kornet atau pastrami sebelum ini, maka anda mempunyai bangkai. Sekeping besar daging lembu yang lazat ini sering disembuh atau dicuci, tetapi ia juga merupakan salah satu pemotongan terbaik untuk memasak dan memasak lambat. Mari kita bercakap mengenai tempat daging lembu yang besar dan bagaimana untuk membeli dan memasaknya!

Terbuka Butterflied Point Cut Brisket

(Kredit imej: Christine Gallary)

Di mana Brisket Datang Dari

Rencam berasal dari bahagian payudara haiwan, di bawah lima rusuk pertama. Ia adalah potongan besar yang dijual tanpa tulang dan biasanya berat di mana saja dari 8 hingga 20 pound, menjadikannya cukup besar.

Cut Potong Rotan

(Kredit imej: Faith Durand)

Membeli Brackket

Nasib baik bagi mereka yang tidak mahu potongan daging seperti ini, brisket biasanya dipotong lagi ke dalam dua bahagian yang boleh anda pilih, masing-masing dengan kualiti yang sedikit berbeza:

  1. Titik potong: Lebih beraroma tetapi mempunyai lebih banyak lemak yang berjalan melalui daging daripada potongan rata; berbentuk sedikit seperti segitiga; bagus untuk dicarik.
  2. Potong rata: Kurang lemak, dengan lemak dalam lapisan di bahagian bawah; biasanya lebih mahal kerana ia lebih menarik dan lebih mudah untuk mengiris dengan baik; lebih segi empat segi atau segi empat segi.

Memasak Roti

Lobak adalah potongan daging yang sukar, tetapi ketangguhan ini dapat diatasi dengan memasak yang panjang dan lambat yang memberi peluang untuk banyak tisu penghubung memecah dan gelatinis menjadi daging yang kaya dan lembut. Pergi dengan sear yang baik untuk mula mengembangkan beberapa rasa, kemudian braise sehingga lebat lembut seperti anda akan panggang periuk.

Brisket adalah hidangan yang hebat kerana ia sebenarnya lebih baik pada hari berikutnya, selepas rasa mempunyai peluang untuk berkembang dan berkumpul. Kelebihan lain adalah bahawa lemak yang mencairkan ke dalam cecair memasak akan menguatkan dan mudah dikeluarkan selepas tinggal di dalam peti sejuk. Hanya pastikan untuk menyimpan brisket yang disimpan dalam cecair memasak sepanjang masa supaya ia tetap lembap.

Limbit adalah potongan daging yang digunakan untuk membuat daging kornal dan pastrami. Daging kornet adalah air lamur yang dihidangkan dengan rempah dan garam sebelum direbus dalam air, dan pastrami mengambil langkah tambahan untuk menghisap ayam panggang sebelum memasak akhir. Dan bercakap tentang merokok, ayam panggang dicucuk hanya dengan gosok garam di tempat barbeku sehinggalah ia diseduh dengan rasa berasap yang lazat.

Sama ada anda sedang mengantuk, menyembuhkan, merokok, atau bergigi brisket, ia adalah cara yang memuaskan untuk menikmati potongan daging lembu yang sangat berbeza dari stik atau daging lembu!

Roti Cookie Slow dan Bawang

(Kredit imej: Faith Durand)

Resipi Roti

  • Cara Menyembuhkan Daging Kornet (dalam masa untuk Hari St Patrick)
  • Gulung tikar dan Bawang yang lambat
  • James Peterson’s Brisket dengan Juice Pomegranate
  • Slow Cooker Barbacoa Beef
  • Cucur Daging Empat Cara
  • Michelle’s Braised Beef Brisket