Sesetengah orang berfikir bahawa sarapan pagi adalah hidangan paling mudah semasa Paskah, kandungan mempunyai alasan untuk makan matzah brei yang kaya setiap hari.

Tetapi bagi kita yang biasa menggunakan hidangan roti dan jem, atau mangkuk sereal yang sihat, beralih ke sarapan pagi yang berat setiap hari tidak begitu menarik. Tanpa roti, sarapan memang boleh menjadi salah satu hidangan paling sukar.

Kami mencari blogosphere dan mengumpulkan satu sama lain dengan sarapan pagi Paskah yang menarik.

Kebanyakan Kosher untuk bijirin Paskah adalah satu perkara yang tidak senonoh, yang segera akan menjadi simen di dalam perut anda. Itulah sebabnya kami sangat gembira dengan idea granola ini. Matzah farfel (bukan gandum) digabungkan dengan badam, dan buah-buahan kering, dan berperisa dengan kayu manis, pala, madu dan kelapa. Buat satu kelompok besar pada waktu malam, maka itu adalah snek yang mudah dibawa semasa cuti.

Sekiranya anda terbiasa dengan yogurt, anda pasti gembira mengetahui bahawa Dannon membuat pelbagai KfP, yang kemudian anda boleh menambah topping buah atau madu anda sendiri. Dari laman web mereka: “Setiap Paskah Dannon memilih beberapa produknya untuk disahkan halal untuk Paskah dan kemudian dilabelkan pada tudung,” OUD P. “Secara umumnya halal kami untuk produk Paskah adalah: DANNON Plain, DANNON Plain Lowfat, DANNON Plain Natural , DANNON Nonfat Plain, dan Perisa Asli (Kopi, Vanila dan Lemon). ” Walaupun bukan yogurt organik yang biasa digunakan, sekurang-kurangnya kita tahu ia tidak akan dimasak dengan sirap jagung.

Memasak dengan Amy menggunakan yogurt untuk membuat lembut muffin walnut lemon yang dia katakan adalah cukup baik untuk membuat sepanjang tahun. Dia juga memberikan gambaran yang baik tentang mengapa Kosher untuk Menjaga Paskah boleh jadi sangat rumit.

Daripada roti bakar dan jem, pertimbangkan ini peluang untuk mendapatkan kreatif dengan matzah. 8 hari hanya dengan matzah buttered dengan jem akan cukup untuk membuat sesiapa melemparkan kotak keluar dari tingkap, tetapi menambah krim keju, badam dan madu, atau krim masam manis, pisang dan kayu manis dan anda sedang merawat. Jika anda suka sesuatu yang enak di pagi hari, cubalah alpukat dan keju yang tajam
Ini juga merupakan peluang untuk terus memakan sandwic Hillel jika anda tidak mendapat makanan di meja Seder!

Kebanyakan kita terlalu sibuk pada waktu pagi untuk makan sarapan pagi penuh. Tetapi bagi anda yang mempunyai sedikit masa, cubalah lempeng paskah Boobaleh ini oleh Marisa Fox-Bevilacqua. Telur putih telur yang ditumbuk menambah cahaya kepada penkek yang dibuat daripada hidangan kue matzoh.

Dan tentu saja, selalu ada omelette yang cepat atau tepung kentang yang cepat.

Apa yang anda makan untuk sarapan pagi Paskah?

Imej: Ohad melalui komik kreatif