Rhubarb, sayur sayuran semulajadi masam, mempunyai musim yang semakin bertambah yang bertepatan dengan musim strawberi California. Ini bermakna bahawa 9 kali daripada 10, anda akan melihat rumpun yang digabungkan dengan strawberi dan timbunan gula, kemudian dijadikan pencuci mulut.

Tetapi jawatan minggu lalu mengenai koktail roket mengingatkan kita untuk melihat cara baru menggunakan loji musim bunga ini. Memandangkan ini, selepas semua, sayur-sayuran, kami telah membungkus beberapa resipi gurih menarik yang memaparkan ruby ​​rhubarb.

Puding masam Rhubarb menjadikannya bahan semulajadi dalam pengambilan dan sos yang mengiringi daging.

• Lemon Rhubarb Chicken menggunakan rhubarb tanpa gula dalam pemancuan ayam yang disajikan dengan sos rhubarb yang manis.
• Seorang ibu yang cuba mendapatkan anaknya yang suka makan seperti sayur-sayuran sangat mengesyorkan memasak rumpun dengan daging cincang dan rempah cincang, kemudian berkhidmat lebih nasi.
• NY Times menawarkan beberapa resipi rhubarb yang gurih, termasuk shad malam-malam yang disediakan dengan salsa rhubarb nanas, dan daging babi dengan kompos bawang merah-halia.
• Dalam
artikel New York Times yang terdahulu, Barbara Kafka menggunakan gelombang mikro untuk membuat kambing yang menarik dan rebus raksasa yang akan tepat dalam cuaca hujan ini. Terdapat juga daging babi lain dengan kompos rhubarb, dan resipi ikan yang menggunakan rumpun dalam sos wain tomato.

Masih mencari untuk menggunakan gigi manis anda? Cuba resipi ini untuk Rhubarb Fool.