Mungkin anda seorang vegetarian yang ketat – atau anda hanya cuba memasukkan lebih banyak makanan tanpa makanan ke dalam rutin anda. Sama ada, ia boleh menjadi sukar untuk mencari pelbagai jenis resipi tanpa daging yang memuaskan kedua-dua nutrisi dan kreatif.

Kami suka datang dengan cara kreatif untuk membuat sayuran bintang pertunjukan. Kami menawarkan skor resipi vegetarian setiap tahun (jika tidak beratus-ratus), tetapi 10 adalah kegemaran anda.

1. Kentang Sweet Smoky & Black Bean Casserole

Gabungan mozzarella asap dan paprika asap memberikan banyak kedalaman untuk kaserol vegetarian yang juga berlaku untuk bebas gluten.

(Kredit imej: Maria Siriano)

2. Kek masak Cooker Lentil Chili

Walaupun ini adalah cabai yang lebih ringan berbanding dengan rakan-rakannya yang gemuk, ia sama-sama memuaskan, terima kasih kepada gabungan kacang hitam, kacang ginjal, dan lentil.

(Kredit imej: Jenny Huang)

3. Bakso Telur Sayuran

Bukan sahaja kaserol ini boleh dipasang dan sejuk sejam sebelum dibakar, tetapi ia juga boleh dibekukan tanpa beku sehingga tiga bulan. Kemudian cairkannya semalaman dalam peti sejuk dan bakar.

(Kredit imej: Lauren Volo)

4. Cheesy Vegetable Melts

Satu sapuan Dijonaise (aka Dijon dan mayo) menambah kekayaan yang tajam untuk makan malam yang layak ini, Gouda- dan sandwic panas yang dipenuhi sayur-sayuran.

(Kredit gambar: Andrea Monzo)

5. Cendawan Mudah Cendawan dan Garlic Spaghetti

Hidangan pasta yang sederhana ini dipenuhi dengan kekayaan umami, terima kasih kepada kombinasi cendawan yang disemai, banyak bawang putih, dan keju Pecorino Romano asin.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

6. No-Chop Mangkuk Masakan Mentega Sejuk dengan Vinaigrette Lime Soya

Mangkuk mi sejuk ini adalah makan malam yang muktamad. Satu-satunya memasak yang diperlukan adalah mendidih sebotol air, dan sayur-sayuran dipotong menggunakan penipisan dan bukan pisau.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

7. Salad Cauliflower Panggang dengan Chickpeas, Feta, dan Herba

Salad yang unik ini memerlukan beberapa langkah lagi daripada yang paling banyak, tetapi ia berbaloi. Hasilnya adalah salad yang terdiri daripada restoran yang berkualiti, yang merupakan permainan yang indah untuk rasa dan tekstur yang berbeza.

(Kredit imej: Ghazalle Badiozamani)

8. Tomato Tarte Tatin

Tart yang sihat ini adalah riff pada pencuci mulut apel Perancis klasik. Tomato adalah karamel dalam campuran cuka balsamic dan madu dan ditaburi dengan thyme segar sebelum duduk di atas keradangan pastry puff mentega.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

9. Tomato Tortellini Soup

Walaupun banyak sup memerlukan jam mendidih untuk mencapai kehebatan, yang satu ini datang bersama-sama dalam masa hanya 20 minit, berkat bantuan kaleng tomat dihancurkan dan beg tortellini keju beku.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

10. Cauliflower Mac dan Keju

Menggokalkan beberapa keju untuk kain kembang kol bukan sahaja membuat sentuhan ini pada kegemaran makanan kegemaran sedikit lebih ringan, tetapi ia juga menyelinap satu lagi veggies ke dalam diet anda.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

11. Puding Jagung Puding Casserole

Kaserol ini boleh memainkan kedua-dua hidangan sampingan atau hidangan utama, bergantung kepada keperluan anda. Ia lembut di bahagian dalam dan renyah di luar, terima kasih kepada kerakkesan tepung jagung.