(Kredit imej: Joe Lingeman)

Apabila taman anda terbenam dengan zucchini dan squash kuning, masukkannya ke dalam penyerahan dan buat salad dan garpu ini. Zucchini Chunky dibakar sehingga berasap dan lembut dan kemudian dibuang ke dalam vinaigrette lemon yang cerah sementara masih hangat sehingga skuasy mendapat peluang untuk meresap dalam semua rasa itu. Kentang keju feta yang hancur dan cincang segar dicincang dari pinggan panas yang mudah dimasak ini yang boleh dihidangkan di sebelah daging panggang atau juga disumbat ke dalam roti pita hangat untuk makan tengah hari vegetarian.

Lakukan yang terbaik untuk mencari skuasy bersaiz sederhana kerana mereka cenderung kurang berair. Jika anda hanya mempunyai yang besar, salad ini masih akan menjadi cara yang lazat untuk menggunakannya. Untuk memastikan zucchini tidak jatuh melalui gelas grill, kami menggunakan teknik roll untuk memotongnya ke dalam ketulan dengan banyak kawasan permukaan untuk memetik rasa berasap dari grill.

(Kredit imej: Joe Lingeman)

Jangan lupa untuk berpakaian zucchini dengan hak vinaigrette apabila ia keluar dari grill supaya ia mempunyai peluang untuk diserap. Biarkan semuanya sejuk selama beberapa minit sebelum menambah feta dan pudina supaya ia tidak berubah menjadi keadaan huru-hara.


Salad Zucchini Terbaik

Hidangan 6

 • 3 pound

  zucchini hijau sederhana atau skuasy musim panas kuning

 • 5 sudu

  minyak zaitun, dibahagikan

 • Sememangnya parut zaitun 1 lemon sederhana

 • 2 sudu

  jus lemon yang baru dimasak

 • 1/4 sudu teh

  oregano kering

 • 1 1/4 sudu teh

  garam halal, dibahagikan

 • Lada hitam tanah baru

 • 1 cawan

  keju feta yang hancur (kira-kira 4 1/2 auns)

 • 1 sudu

  daun cincang segar dicincang yang kasar

Panaskan pan grill atau panggang luar tinggi (450 ° F hingga 550 ° F). Sementara itu, sediakan zucchini dan berpakaian.

Potong zucchini menggunakan teknik potong roll: Potong ujungnya dari zucchini. Buat potong pepenjuru sekitar 1 1/2 inci dari satu hujung. Gulungkan skuasy setengah putaran dan buatlah satu lagi pepenjuru diagonal (dalam arah yang sama seperti potongan pertama) kira-kira 1 1/2 inci dari hujung potong skuasy. Ulangi dengan rolling dan memotong sehingga anda sampai ke akhir skuasy. Ulangi dengan skuasy yang tersisa, letakkan di dalam mangkuk besar, dan sisihkan.

Letakkan 3 sudu minyak, zaitun lemon, jus lemon, oregano, dan 1/4 sudu teh garam dalam mangkuk kecil. Musim dengan lada dan pukul untuk menggabungkan; mengetepikan.

Apabila panggang siap, gerimis zucchini dengan baki 2 sudu minyak yang lain, taburi dengan baki 1 sudu garam dan lada, dan tuangkan untuk menggabungkan. Letakkan dalam satu lapisan pada gril (rizab mangkuk; tidak perlu dibasuh). Tutup dan panggangan, beralih kadang-kadang, sehingga hangus di tempat dan tajam-tender, kira-kira 8 minit keseluruhan.

Pindahkan skuasy kembali ke mangkuk simpanan, gerimis dengan berpakaian, dan melemparkan untuk menggabungkan. Diamkan untuk menyejukkan ke suhu hangat atau bilik, sekurang-kurangnya 15 minit. Tambah feta dan pudina dan perlahan-lahan melemparkan untuk menggabungkan.

Nota Resipi

Buat masa depan: Pembalut boleh dibuat sehingga 3 hari ke depan dan disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk. Biarkan ia duduk pada suhu bilik semasa menyiapkan zucchini, dan re-whisk untuk menggabungkan sebelum mendidih atas zucchini panggang.

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 4 hari.