(Kredit imej: Faith Durand)

Ini sedutan hangat, keemasan, Nutella-boneka adalah salah satu cara terbaik yang saya tahu menggunakan pastri puff. Tarik sekeping pastri ke luar peti sejuk, dan bungkus kotak di sekeliling sebuah Nutella. Bakar, ulangi. Tonton orang berlari. Ini adalah merawat yang mudah selepas makan malam, atau kepuasan manis untuk sarapan tengah hari hujung minggu.

(Kredit imej: Faith Durand)

Saya membuat puffs Nutella ini sebagai hidangan hangat, hanya-keluar-of-the-oven untuk Swap Soup kami beberapa minggu yang lalu, dan mereka adalah hit besar. Saya suka menarik sesuatu yang hangat dari ketuhar seperti orang semakin lapar. Ini menjadikannya begitu mudah kerana mereka boleh disediakan malam sebelum dan didinginkan. Pop terus ke dalam ketuhar dari peti sejuk dan presto – kue-kue yang bercat emas, dengan Nutella yang hangat dan berkrim di dalamnya.

Anda boleh membuat mereka kecil (atau besar!) Yang anda suka, dan selepas mereka keluar dari ketuhar jika anda ingin membuat mereka lebih seronok dan merawat merendam, gerimis mereka dengan coklat sayu atau coklat cair.

(Kredit imej: Christopher Keels Photography)


Nutella Puffs

Membuat 16 jerami

 • Untuk sedutan:
 • 8 hingga 10 auns

  puff pastry, dicairkan

 • 1/2 cawan

  Nutella

 • Kacau pilihan:
 • 1/4 cawan

  gula serbuk

 • 2 sudu

  serbuk koko

 • 1 hingga 2 sudu

  susu

Panaskan ketuhar hingga 400 ° F. Baris lembaran penaik besar dengan kertas atau penaik baking silikon.

Gulungkan pastri jerami ke atas meja dan cantuman ringan sehingga ia agak nipis dan kira-kira 30% lebih besar di kawasan permukaan. Potong ke 16 kotak menggunakan pemotong biskut, roda pastri, atau pisau. Gunakan langkah sendok teh untuk menumpahkan teh sendok Nutella di pusat setiap persegi.

Lipat satu sudut di atas Nutella, kemudian bawa sudut bertentangan ke atas dan ke atas, mencipta tiub terbuka. Tekan untuk mengelak dan letakkan pada lembaran penaik yang disediakan. (Jika pastri tidak mengelap dengan baik, lembapkan dengan sedikit telur atau air yang dipukul.) Ulang dengan bahagian lain adonan pastri.

Pada ketika ini sedutan boleh dilonggarkan secara longgar dan disejukkan semalaman, jika dikehendaki.

Bakar selama 14 hingga 16 minit atau hingga kekuningan dan coklat keemasan. Biarkan sejuk selama 5 minit kemudian drizzle dengan sayu, jika dikehendaki. Hidangkan panas.

Nota Resipi

Melebihi Nutella: Nutella tentu saja satu idea untuk mengisi sedutan kecil ini! Cuba mentega kacang, mentega cookie, atau sebagainya yang berlainan manis dan berkrim.

(Kredit imej: Faith Durand)