(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Mahu cheesy, tomato-y kebaikan ayam Parmesan tanpa semua roti dan menggoreng? Dengan bantuan ayam tanah dan periuk perlahan, anda boleh membuat bebola bakar berair ini.

Anda akan berakhir dengan semua perisa ayam Parm, dalam bentuk bola bakar yang comel – bersedia untuk disumbat ke dalam gulungan sebagai rebus atau dibuang ke pasta atau polenta lembut dan lembut.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Setelah membuat bakso dengan kedua-dua daging putih dan semua ayam tanah daging gelap, daging hitam memenangi ke bawah untuk tekstur yang berair dan rasa meatier. Buat dasar bebola daging – herba, bawang, panko, Parmesan, dan telur – sebelum menambah dalam daging tanah supaya anda tidak terlalu mengerjakan daging dan berakhir dengan bebola daging yang sukar.

(Kredit imej: Joe Lingeman | Kitchn)

Buah-buahan yang dibuat-buat

Selain fakta bahawa bebola daging dalam saus beku dengan indah (melangkau mozzarella untuk hak sebelum berkhidmat jika anda merancang membekukan sisa makanan), terdapat banyak kemungkinan lain yang dapat dilakukan. Bentuk bebola daging, letakkan di atas lembaran penaik, dan beku sehingga anda siap membuangnya ke dalam periuk perlahan. Anda juga boleh memasang bola bakar dan sos tepat di dalam periuk perlahan pada malam sebelum dan stashnya di dalam masukkan di dalam peti sejuk. Cuma menghidupkan periuk perlahan pada keesokan harinya sebelum anda keluar dari pintu.


Slow Cooker Chicken Meatballs Parm

Membuat bebola 32 (1 1/2 inci); berkhidmat 6-8

 • 2 (23 hingga 25 ounce) balang

  sos marinara (kira-kira 5 cawan total), dibahagikan

 • 2

  telur besar

 • 1/2 cawan

  panko breadcrumbs

 • 1/3 cawan

  Pisau Parmesan halus, ditambah lagi untuk hidangan

 • 1/2 cawan

  bawang merah cincang

 • 1/3 cawan

  daun cincang segar atau daun basil cincang kasar, ditambah lagi untuk hidangan

 • 3 ulas

  bawang putih, cincang

 • 1 sudu

  garam kosher

 • 1 sudu teh

  oregano kering

 • 1/2 sudu teh

  lada hitam segar

 • 2 pound

  ayam tanah, daging ayam yang lebih baik

 • 2 cawan

  dicincang sebahagian skim keju mozzarella (pilihan)

Tuangkan setengah dari sos marinara dalam periuk perlahan 6-kuar atau lebih besar; mengetepikan.

Letakkan telur dalam mangkuk besar dan pukul dengan garpu untuk memecahkannya. Tambah panko, Parmesan, bawang, pasli atau kemangi, bawang putih, garam, oregano, dan lada dan kacau untuk merata dan menggabungkan secara merata. Tambahkan ayam tanah dan, dengan menggunakan tangan yang bersih, campurkan segalanya sehingga digabungkan (jangan memerah atau terlalu panas campuran).

Isikan mangkuk sederhana dengan air. Bentuk campuran daging ke dalam bakso 1/2 inci (2 sudu setiap), membasahi tangan anda di dalam mangkuk air yang diperlukan untuk memastikan campuran dari melekat. Apabila setiap bakso terbentuk, letakkan dalam sos (anda akan mempunyai 1 1/2 lapisan bakso). Tuangkan sos marinara yang tersisa merata ke atas bakso.

Tutup dan masak pada tetapan LOW sehingga bebola daging dimasak dan citarasa mencurahkan, 6 hingga 8 jam. Taburkan dengan keju mozzarella dan masak dalam 15 minit terakhir jika dikehendaki. Taburkan dengan lebih banyak pasli atau kemangi dan sajikan lebih banyak Parmesan.

Nota Resipi

Buat masa depan: Bakso boleh dibentuk dan dibekukan pada lembaran penaik sebelum memasak. Pindahkan bakso beku ke dalam beg penyejuk beku dan masak terus dari peti sejuk beku. Bakso dan sos juga boleh dipasang dalam periuk perlahan dan dibekukan semalaman sebelum memasak.

Mengusir bakso: Buangkan bebola daging sebelum memasak untuk memberikan sos anda lebih rasa. Potong pada helai baking sheet, membalik bola bakar sekali atau dua kali, sehingga mereka dicat pada semua sisi sebelum ditempatkan di dalam periuk perlahan.

Pemasak lambat yang lebih kecil: Kurangkan resipi ini untuk membuat periuk perlahan yang lebih kecil.

Penyimpanan: Leftovers boleh disimpan dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 4 hari atau dibekukan selama 3 bulan.