Perahu telur adalah sandwic sarapan pagi yang anda mahu anda makan sepanjang masa. Ini mengambil baru pada sosej klasik, telur, dan keju campuran trio ke dalam pengisian kustardy yang dibakar bersama-sama dalam mini-baguette berongga keluar.

(Kredit imej: Christine Han)

Fikirkan bot ini sebagai sandwic sarapan pagi memenuhi quiche. Ia adalah satu kombinasi yang memberikan yang terbaik dari kedua-dua dunia: kemudahan dan mudah alih sandwic, ditambah pengisian telur berkrim yang membuat quiche seperti merawat. Baguette itu dikocok apabila dipanaskan, dan selebihnya lapisan roti doughy menyerap telur.

Dan tidak ada sebab anda tidak boleh menikmati hidangan seperti ini pada pagi hari kerja. Ini adalah jenis sandwic yang sama baiknya dimakan dengan segera kerana ia dibuat terlebih dahulu dan disimpan di dalam peti sejuk untuk minggu depan.

(Kredit imej: Christine Han)

Sandwic Breakfast Make-Ahead

Dibuat dalam kelompok besar, sandwich sarapan mesra penyejuk beku ini adalah penyelesaian anda untuk sarapan pagi yang mudah dan memuaskan pada waktu pagi hari yang paling sibuk. Kerana anda meletakkan kerja untuk mempersiapkan sarapan pagi terlebih dahulu, anda patut mendapat manfaat daripada usaha anda. Semua sandwic ini akan membawa anda melalui lebih dari seminggu sarapan pagi.


Perah, Telur, dan Roti Roti Keju

Berkhidmat 12

 • 6

  demi-baguettes (setiap kira-kira 8 inci panjang)

 • 24

  telur besar

 • 1/2 sudu teh

  garam kosher

 • 1 cawan

  krim masam penuh lemak

 • Minyak zaitun

 • 12 auns

  sosej sarapan, dimasak dan hancur

 • 3 cawan

  dicincang keju cheddar, dibahagikan

 • 6

  bawang merah, bahagian hijau dan putih nipis, dibahagikan

Susunkan rak di tengah-tengah ketuhar dan panas hingga 350 ° F.

Potong V-dalam ke bahagian atas setiap beguette. Keluarkan bahagian atas dan bahagian dalam roti yang lembut, meninggalkan tidak lebih dari setengah inci di bahagian bawah dan sisi baguettes (simpan bahagian atas dan pedalaman untuk kegunaan lain); mengetepikan.

Pukul bersama telur dalam mangkuk besar. Pukul krim masam dan garam. Letakkan beguettes berongga pada lembaran penaik. Gunakan berus untuk melapisi bahagian luar roti dengan lapisan nipis minyak zaitun.

Bahagikan sosej di antara baguettes. Taburkan separuh keju ke atas sosej. Sediakan 2 sudu besar daun bawang, kemudian taburkan daun bawang dan sos keju.

Tuangkan campuran telur ke dalam setiap baguette, mengisi setiap tidak cukup ke atas. Pastikan anda tidak melampaui roti. Anda tidak akan menggunakan semua campuran telur pada mulanya. Benarkan telur untuk menetap dan rendam ke dalam roti, 1-2 minit. Teratas setiap beguette dengan lebih banyak telur yang diperlukan. Teratas setiap beguette dengan keju dan daun bawang.

Bakar sehingga telur ditetapkan dan berwarna coklat keemasan, 30 hingga 35 minit. Biarkan sandwic sejuk pada lembaran penaik selama kira-kira 5 minit sebelum memotong roti dalam setengah dan berkhidmat.

Pemanasan semula: Sekiranya tidak berkhidmat dengan segera, biarkan telur telur sejuk sepenuhnya. Potong setiap baguette separuh dan balut dengan ketat dalam aluminium foil. Simpan di dalam beg boleh dibasuh di peti sejuk atau peti sejuk. Panaskan semula dalam oven 325 ° F biasa atau pembakar roti sehingga dipanaskan, kira-kira 20 minit jika disejukkan, atau kira-kira 30 minit jika dibekukan.

Nota Resipi

Buat masa depan: Sosej ini boleh dimasak dan disimpan dalam bekas yang tertutup di dalam peti sejuk sehingga 2 hari sehingga anda siap untuk memasang kapal telur.

Penyimpanan: Kapal telur yang dibalut dengan foil boleh disimpan di dalam beg plastik yang dapat dipulihkan di dalam peti sejuk sehingga 3 hari atau di dalam peti sejuk sehingga 3 bulan.