Walaupun saya seorang pemilih, saya suka sardin ketika saya kecil. Ibu saya akan memberikan mereka kepada saya di atas keropok saltine, kulit, tulang dan semua, dan saya akan memakan mereka. Kali pertama saya cuba yang segar di sebuah restoran, saya terpesona. Oleh kerana saya belajar untuk membersihkannya, saya membelinya apabila saya melihatnya di pasaran.

Selain fakta bahawa sardin adalah lazat, terdapat kira-kira satu juta alasan lain untuk memakannya: Keseluruhan perikanan California runtuh pada tahun 1940-an, tetapi kini dianggap baik diuruskan, mereka adalah tempatan kepada kami di pantai barat (biasanya ditangkap Central California), mereka rendah pada rantaian makanan dan oleh itu rendah dalam toksin seperti pcbs dan raksa, mereka benar-benar tinggi dalam omega-3 yang sihat dan mereka murah gila. Anda boleh memberi makan dua orang (ikan segar!) Pada beberapa dolar.

Sardines segar yang dibakar dengan Gremolata
anda perlu 1/2 – 3/4 daripada paun sardin setiap orang

Pertama bahagian yucky: Anda perlu membersihkannya dan ia tidak cantik:

• Ambil pinggir pisau yang membosankan dan mengikis apa-apa timbangan longgar.
• Segera pegang kepala ikan dan tarik. Kebanyakan keberanian akan keluar dengan kepala.
• Dengan kuku anda atau pisau paring tajam, potong panjang perut, bilas mana-mana viskera yang tinggal.
• Genggam sirip teratas antara jari telunjuk dan ibu jari dan tarik tajam ke arah kepala. Ia harus segera dikeluarkan. Sekarang tarik sebarang tulang kecil yang melintasi bahagian atas ikan.
• Untuk mengeluarkan vertebra, hati-hati buka ikan rata dari bahagian perut, mendedahkan tulang belakang keseluruhan. Perlahan perlahan jari telunjuk anda di bawah tulang belakang, memisahkannya dari daging, dan berjalan dengan lancar ke arah ekor. Tarik dengan mendadak, mengambil ekor dengan anda. Anda sepatutnya mempunyai garpu sarden yang rata dan tanpa tulang
• Bilas dan keringkan sardin kali terakhir

Apa yang berikut tidak benar-benar resipi. Hanya campuran bahan-bahan untuk kedua-dua perapan dan gremolata bersama-sama untuk rasa, menggunakan sebanyak yang anda perlukan untuk menampung jumlah ikan yang anda gunakan.

Untuk pengasam: Kocok bersama bahagian minyak dan jus lemon sama rata (jika Meyers boleh menggunakannya). Anda mahu cukup untuk menampung ikan. Masukkan jumlah bawang putih dan pasli yang banyak. Marinate ikan selama sekurang-kurangnya 30 minit dan sehingga 2 jam.

Untuk gremolata: Campurkan zest dari lemon (sekali lagi Meyers adalah sempurna), pasli dicincang halus, bawang putih cincang, serbuk roti, dan garam masin yang dibilas dan dicincang (pilihan). Tambah sedikit minyak zaitun hanya sampai campuran rumpun bersama-sama.

Sekarang keluarkan sardin dari perapian dan panaskan broiler itu. Letakkan sarden keluar dalam satu lapisan dalam hidangan penaik. Taburkan mereka secara merata dengan gremolata. Letakkan mereka di bawah broiler dan masak selama 2-3 minit atau sehingga dimasak.

Hidangkan mereka dengan salad dan kentang panggang dan anda akan sangat gembira. Mereka hebat dengan rosé

Untuk lebih banyak cinta sardin, lihat blog Brett, Dalam Pujian Sardines.