(Kredit imej: Jerrelle Guy)

Duo ham dan keju membuat penampilan biasa semasa makan tengah hari di banyak bahagian dunia. Di Sepanyol, croze ham dan keju adalah mash-up Manchego dan Serrano. Di sini, di Amerika Syarikat, secara tradisinya adalah makanan utama makanan ringan ham, keju Amerika, dan mayo pada roti putih lembut. Dan di Perancis, ia adalah baguette, berlapis dengan ham yang dihiris tipis, keju Gruyère, dan cornichons.

Memandangkan ini adalah a sangat Perancis ham dan keju baguette, ada sedikit lagi nuansa yang akan diambil kira. Baguette ini disapu dengan mentega, yang meminjamkan rasa tetapi juga menghalang sandwic ini daripada menjadi lembek. Mustard Dijon, bersama-sama dengan cornichons yang berkilat dan licin, membantu mengurangkan beberapa kekayaan keju dan ham.

The ham, khususnya, adalah di mana anda benar-benar boleh memastikan anda pergi untuk Perancis penuh. Jika anda boleh mencari ham Perancis yang tipis, sering dilabelkan, jambon de Paris, anda akan berjaya dalam membuat ini sangat Perancis. Walau bagaimanapun, dengan ketiadaan tidak dicukur, dicukur tipis jambon menjadi Paris, daging salai yang tidak dihiris nipis, sama ada berlabel Perancis atau tidak, masih akan menghasilkan sandwic itu très délicieux.

A Very French Ham dan Baguette Cheese

Hidangan 4

 • 1

  Baguette Perancis (kira-kira 26 inci panjang)

 • 3 sudu

  mentega, pada suhu bilik

 • 3 sudu

  Dijon mustard

 • 8 auns

  daging salji yang tidak disemai dan sangat nipis

 • 8 auns

  keju Gruyère yang sangat nipis

 • 10

  cornichons, tipis dihiris panjang

Keluarkan baguette memanjang. Sebarkan satu bahagian potong dengan mentega, dan bahagian lain yang dipotong dengan mustard. Layer ham, keju, dan cornichon di bahagian bawah baguette. Tutup sandwic dengan separuh bahagian atas baguette dan tekan dengan ringan. Potong melintang ke 4 bahagian yang sama, masing-masing kira-kira 6 inci panjang. Berikan segera.

Nota Resipi

Ham: Cari jambon de Paris, gaya buatan sendiri yang tidak dicincang, yang sangat tipis, atau sejenis jenis ham yang tidak dihiris, tipis yang dihiris untuk sandwic ini.

Buat masa depan: Sediakan sandwic, tutup dengan ketat dalam bungkus plastik, dan penyejuk sehingga 1 hari. Biarkan datang ke suhu bilik sebelum berkhidmat.