(Kredit imej: Laura Wright)

Bolehkah smoothie membuat anda kenyang sehingga makan tengahari? Ya, smoothie boleh menjadi sihat dan sihat, dan smoothie PB & J ini merupakan salah satu cara untuk membuktikannya.

Roti bakar dengan mentega kacang dan jem adalah klasik semasa sarapan pagi. Ia cepat dan mudah, dan gabungan rasa kaya dan segar dengan bijirin adalah memuaskan. Mengambil kombinasi tart dan berkrim ke blender – dengan beberapa tambahan tambahan yang memuaskan – membuat sarapan pagi yang berkuasa yang masih mempunyai semua rasa yang lazat dan selesa.

Bina Pangkalan Smoothie yang Lebih Baik

Pangkalan kami di sini digulung gandum dan … tunggu … zucchini beku! Oat dan zucchini bersama-sama, sekali diadun, membuat asas yang berkrim, tebal, dan berbuih. Selepas anda mencuba ini, anda mungkin akan mula menambahkan zucchini beku kepada semua smoothies anda.

Raspberi dan madu menambah rasa manis yang sangat manis ke dalam smoothie ini yang kita tidak perlu beralih kepada pisang beku atau sejenisnya untuk gula semula jadi.

Freeze zucchini untuk smoothie anda: Untuk membekukan sayur-sayuran ini, kira-kira menghancurkan seluruh zucchini dalam kepingan satu inci dan menyebarkannya dalam satu lapisan pada lembaran penaik yang dibarisi dengan kertas. Membekukan sehingga pepejal, kemudian pindahkan ke beg beku berlabel.

Lemak Flavor dan Penggalakkan Kuasa

Mentega badam panggang membawa lemak (dan protein) yang lazat dan sihat ke pesta smoothie ini, yang diperlukan untuk kekal penuh sehingga makan berikutnya. Rasa mentega dan kaya dengan mentega badam ini dipertingkatkan dengan taburan pemanis kayu manis dan beberapa biji rami, yang juga memberikan kita beberapa serat tambahan dan lemak omega.

(Kredit imej: Laura Wright)

Sentuhan Akhir

Satu sentuhan terakhir zest lemon segar dan secubit garam kecil mengangkat rasa smoothie dan mengeluarkan rasa manis semulajadi raspberi. Penambahan ini mungkin kelihatan tidak penting, tetapi mereka benar-benar membawa minuman itu bersama-sama. Minum satu ini sebaik sahaja anda mengadunnya kerana flaks dan gandum, sekali mendatar, mempunyai kecenderungan untuk menebal cecair yang mereka tambah. Turunkan menetas!

Smoothies hati

Minggu ini kami bekerjasama dengan Laura Wright The Mess Pertama untuk membalikkan tanggapan bahawa smoothie tidak dapat mengisi anda. Sepanjang minggu kami berkongsi perisai yang sihat dan sihat yang direka dengan kepuasan anda. Untuk melihat prinsip yang memaklumkan resipi ini, semak 4 Langkah untuk Membina Smoothie yang Lebih Baik, Menurut Ahli Pemakanan.


Raspberry dan Almond Butter Smoothie

Berkhidmat 1

 • 1 cawan

  susu badam tanpa gula

 • 1/2 cawan

  raspberi beku

 • 1/2 cawan

  zucchini dicincang kasar beku

 • 1/4 cawan

  bergulung gandum (tidak segera)

 • 2 sudu

  mentega badam

 • 1 sudu teh

  madu

 • 1 sudu teh

  biji rami

 • 1/2 sudu teh

  sereh lemon halus

 • 1/4 sudu teh

  serbuk kayu manis

 • Kecil secubit garam laut (menghilangkan jika mentega almond masin)

Letakkan semua bahan dalam pengisar dan campuran pada kelajuan tinggi sehingga sepenuhnya lancar dan berkrim, kira-kira 45 saat. Minum segera.

Nota Resipi

Warna: Sekiranya anda lebih suka warna merah jambu yang cerah untuk bersinar di dalam smoothie ini, kupas zucchini anda sebelum menghiris dan membeku.