Dengan risiko melicinkan terlalu banyak rhapsodic, popovers mungkin menjadi makanan musim sejuk yang ideal. Terlepas dari reputasi mereka sebagai berubah-ubah dan bencana, roti cepat ini tidak mudah untuk dibuat – dan ganjaran roti yang panas dan berkerut akan bernilai 10 kali usaha.

Satu variasi puding Yorkshire, popovers adalah berongga, telur, roti ukuran muffin. Mereka “menghampiri” bahagian-bahagian pan ketika mereka membakar, membentuk mahkota tinggi dengan lebat yang sejuk namun sedikit kustardi.

Di waktu pagi, pukul bersama-sama senarai pendek bahan, pop kuali ke dalam bakar, dan selesai berpakaian. Sebelum anda melangkah keluar ke udara sejuk musim sejuk, tarik roti bergoreng dari ketuhar dan sudu sebentar dengan jem yang baik di atas, atau hanya makan seperti itu. Mereka juga besar dicelupkan dalam semangkuk sup musim sejuk yang menghiburkan. Kami menarik lapisan secara perlahan-lahan, bermula dengan permukaan yang kasar dan rangup, dan menamatkan dengan tengah lembap.

Masih bimbang tentang reputasi buruk popovers? Berikut adalah nasihat untuk mengurangkan minda anda:

 • Anda tidak memerlukan kuali khas – Walaupun kuali popover membuat pangkalan tambahan yang lebih tinggi, anda juga boleh menggunakan pan muffin biasa dengan mudah.
 • Untuk mengelakkan pop timbul jatuh, menikam sisi mereka dengan pisau sebaik sahaja anda mengeluarkannya dari oven. Wap akan melarikan diri dan mahkota lapang akan tetap bangga dan bengkak.
 • Jangan risau tentang tergesa-gesa mereka ke meja. Selepas anda menikam sisi mereka, kembalikan semula pop ke ketuhar yang dimatikan. Mereka akan agak panas selama 20-30 minit lagi, dan lebih baik lagi, luaran akan menjadi lebih segar.

Semak betapa mudahnya resipi itu:


Popovers Easy Ethereal

Membuat 6 besar atau 12 pop kecil kecil

 • 1 sudu

  mentega unsalted, ditambah tambahan untuk menggiling kuali

 • 2

  telur besar

 • 1 cawan

  tepung

 • 1/2 sudu teh

  garam

 • 1 1/4 cawan

  susu

Panaskan ketuhar hingga 450 ° F, dan teliti ketuhar.

Melelehkan sudu mentega dan letakkannya sedikit sehingga sejuk.

Pukul telur ke dalam mangkuk dan pukul perlahan-lahan. Kemudian kacau dalam tepung, garam, susu dan mentega cair sehingga hanya sedikit dicampur; beberapa ketulan adalah baik-baik saja.

Isikan cawan 2/3 hingga 3/4 penuh, dan bakar pada 450 selama 15 minit. Kurangkan suhu ketuhar kepada 350 dan bakar tambahan 20 minit. (Tidak mengintip! Membuka pintu ketuhar dalam 20 minit pertama boleh menyebabkan mereka runtuh.)

Apabila mereka berwarna coklat dan berkerut, keluarkannya dari ketuhar, dan buat celah kecil di sisi mereka dengan pisau tajam. Hidangkan dengan serta-merta, atau kembali ke oven yang dimatikan. Membuat 6-10 pop.

Nota Resipi

Mata tambahan: Diilhamkan oleh jawatan ini di Bakingsheet, kami telah mula bereksperimen dengan perasa popovers kami. Cuba menambah semangat jeruk segar, herba cincang, atau sedikit keju parut.

Resipi oleh Nina Callaways dan disesuaikan daripada Joy of Cooking. Asalnya disiarkan pada 15 Februari 2008.

(Imej: Nina Callaway)