(Kredit imej: Emma Christensen)

Jika anda mendapati diri anda seorang tetamu di rumah saya, kemungkinan besar anda akan dihidangkan pizza buatan sendiri untuk makan malam. Jika saya tidak tahu dengan baik, pizza hampir dijamin. Jika saya tahu anda dengan baik, saya mungkin telah menambah topping kegemaran anda ke senarai membeli-belah saya.

Spesimen cheesy ini, dihiasi dengan lada merah, sosej, dan banyak keju Monterey Jack, adalah salah satu pizza berdiri saya. Pizza “rumah” saya, jika anda mahu. C’mon over – Saya akan buat anda satu!

(Kredit imej: Emma Christensen)

Sekiranya saya mempunyai amaran cemas yang cukup untuk lawatan anda, saya akan membuat doh pizza sendiri. Walaupun saya suka resipi lama saya untuk Thin Crust Pizza, saya baru-baru ini datang untuk mencintai adunan tidak memulihkan dari Roti Artisan dalam 5. Resipi asas dari buku ini menjadikan empat buah pizza bersaiz besar, yang biasanya bermakna cukup untuk makan malam bersama rakan-rakan serta makan tengah hari pada hari berikutnya. Saya juga suka tekstur renyah-kenyal pizza yang membuat ini doh. Walau bagaimanapun, jika anda seorang pengunjung yang mengejutkan atau hari kerja saya mendapat lebih baik daripada saya, doh pizza dari Trader Joe atau Whole Foods membuat pai halus yang hebat.

Tetapi mungkin lebih daripada kerak yang baik, saya rasa rahsia pizza yang hebat sedang mengkrim ketuhar anda setinggi itu. Ini panas yang tinggi adalah apa yang menaikkan pizza melampau keluar mudah dan membuat purata malam pizza dengan rakan-rakan menjadi sesuatu yang istimewa. Kerak gelembung dan lecet, renyah di luar tetapi sangat kenyal di tengah. Keju menjadi cair dan melds dengan sos tomato dengan cara ajaib. Jangan takut – engkol ketuhar anda!

(Kredit imej: Emma Christensen)

Sekarang, kombinasi topping ini telah menjadi pizza rumah saya untuk alasan yang mudah bahawa saya hampir selalu mempunyai semua bahan di dapur saya – ditambah, sudah tentu, kerana ia adalah pizza yang sangat lazat. Lada lada merah panggang dan tin sos tomato adalah stok pantri. Pautan sosej juga merupakan sesuatu yang saya simpan dalam peti sejuk untuk makanan cepat seperti ini. Saya suka sosej ayam kerana ia datang sebelum dimasak dan mudah didapati dalam banyak perisa. (Sweet Italian dan Andouille adalah kegemaran untuk pizza ini!)

Topping adalah mudah dan tidak mewah, tetapi apabila digabungkan pada kerak kenyal, mereka menjadi sesuatu yang lebih daripada asal-usul mereka yang rendah hati. Mereka menjadi alasan untuk mencari diri sendiri di rumah saya pada masa makan malam.

Arahan langkah demi langkah untuk membuat pizza:

• Cara Membuat Pizza Sangat Baik di Rumah

(Kredit imej: Emma Christensen)

Pizza dengan Lada Merah Panggang, Sosej & Keju Jack

Membuat 1 pizza; berfungsi 3 hingga 4

 • 1 pound

  adunan pizza, membeli-belah atau buatan sendiri

 • 1/4 cawan

  sos tomato, membeli-belah atau buatan sendiri

 • 1

  Pautan sosej (3 ounce), diced

 • 1/2 cawan

  lada hitam yang dipotong nipis yang dicincang (separuh daripada balang 12-auns, disalirkan dan dibilas)

 • 1/4 cawan

  dicincang bawang merah atau kuning

 • 1 gelas cawan

  (4 auns) mencincang keju Monterey Jack

Pra-panas ketuhar hingga 550 ° F atau panas kerana ia akan pergi. Jika anda mempunyai batu penaik, letakkan di dalam ketuhar pada rak di bahagian bawah ketuhar. Sekiranya anda tidak mempunyai batu penaik, letakkan lembaran penaik pada rak untuk memanaskan dengan ketuhar. Panaskan ketuhar selama sekurang-kurangnya 30 minit sebelum dibakar.

Walaupun oven memanaskan, sediakan pizza. Potong persegi besar kertas, dan letakkan adunan pizza di tengah (Lihat Nota Resipi). Bermula di tengah-tengah doh dan bekerja di luar, tekan dan tolak doh ke dalam pusingan rata kira-kira 10 inci lebar. Sekiranya doh mula mengecut dan berkerut di kulit, biarkan ia duduk selama kira-kira 5 minit untuk berehat gluten dalam doh, kemudian teruskan. Sebaik sahaja pizza dibentuk, biarkan ia duduk di kaunter untuk bangkit sehingga anda sudah bersedia ke atas dan bakar, 15 hingga 20 minit.

Sediakan semua topping. Sekiranya sosis anda tidak dimasak terlebih dahulu, masak dengan cepat dalam minyak sedikit dengan api sederhana sederhana di atas stovetop.

Apabila bersedia untuk membakar, taburkan doh pizza seluruh dengan sedikit garam, kemudian sebarkan sos tomato hampir ke tepi. Alihkan sosej, lada merah, dan bawang secara merata ke atas permukaan pizza. Taburkan keju ke atas.

Menggunakan kulit tukang roti atau bahagian belakang lembaran penaik, alihkan pizza di atas kertas ke dalam ketuhar panas. Bakar selama 5 minit. Pada masa ini, pizza akan dibebaskan dari kulit; gunakan spatula untuk mengangkat piza dan slaid perkamen keluar dari bawah pizza. Bakar selama 3 hingga 5 minit (8 hingga 10 minit), sehingga keraknya berwarna emas dan hangus di tempat.

Pindahkan piza ke papan pemotong dan potong baji atau dataran. Berikan segera. Simpan apa-apa yang dihiris tidak dimakan segera pada rak penyejuk supaya kerak tidak menjadi basah. Leftovers akan menyimpan selama seminggu.

Nota Resipi

Menggandakan Resipi ini: Saya biasanya membuat 2 pizza setiap kali saya membuat resipi ini kerana bahan-bahan itu berfungsi dengan lebih terperinci. Dua buah pizza menggunakan 1 lilin (12 ounce) lada merah panggang dan separuh daripada pakej sosis ayam 12-ons.

Baking on Potoon: Saya membakar pizza saya di kertas kertas dan mengeluarkan parchment separuh melalui memasak; Saya dapati ini menjadi cara paling mudah untuk memindahkan pizza di atas dan di luar oven. Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka kaedah yang berbeza, berasa bebas untuk menggantikannya! Pizza siap tidak akan terjejas.