(Kredit imej: Emma Christensen)

Saya tahu apa yang anda fikir: “Siapa yang mempunyai lada peppadew manis hanya menggantung di dapur?” Titik diambil. Tetapi orang-orang kecil ini (kadang-kadang juga dipanggil “lada piquante manis”) berada di setiap barisan zaitun yang kita lihat. Mereka renyah dan manis dengan sedikit kepanasan, dan mereka datang sudah habis – dalam erti kata lain, bersedia untuk barangan dan benar-benar sempurna untuk pembuka cepat atau snek mudah.

(Kredit imej: Emma Christensen)

Untuk pengisian di sini, saya hanya memotong beberapa potongan kecil Grana Padano dan beberapa keping salami. Saya suka citarasa masin dengan lada manis.

Mereka bersaiz gigitan, berwarna-warni, dan penuh dengan rasa, yang hanya apa yang saya cari dalam makanan ringan. Kali seterusnya anda membeli zaitun pukal, cari lada ini dan ambil kadbod deli. Mereka kekal selama-lamanya di dalam peti sejuk, dan selain snek cepat seperti ini, mereka berguna untuk meneruskan pasta, pizza, dan pelbagai perkara lain!

(Kredit imej: Emma Christensen)

Nota Tester

Saya tidak pernah mendengar peppadews sebelum jawatan ini dan ragu-ragu untuk mencari mereka di “setiap zaitun.” Tetapi cukup pasti, ada mereka! Kedua-dua kedai runcit tempatan (Safeway) dan Whole Foods membawa peppadews sedikit ini.

Mereka mempunyai tekstur yang renyah dengan rasa pedas manis. Saya suka kontras yang mereka buat dengan salami yang kenyal dan keju masin. Jadi bagus.

Peppadews yang disumbat ini adalah sejenis makanan kecil yang hilang hampir secepat anda boleh menetapkannya. Nasib baik, mudah-hati untuk membuat kumpulan lain.

Emma, Mei 2014

Peppadews yang disumbat dengan Parmesan & Salami

Hidangan 6 hingga 8 sebagai makanan pembuka atau makanan ringan

  • 8 auns

    Itali salami

  • 4 hingga 6 auns

    keju parmesan

  • 16 auns

    peppadews (dibungkus dengan cecair mereka)

Potong lingkaran salami pada separuh. Potong Parmesan menjadi ketulan 1/2 inci (atau lebih) kecil. Goncang peppadews supaya mereka tidak dipenuhi dengan cecair, tetapi jangan bimbang untuk menepuknya kering.

Gulung atau lipat bahagian salami dan masukkannya ke dalam setiap peppapadew. Bawa sepotong Parmesan bersama.

Hidangkan segera peppadews, atau tutup dan simpan mereka selama beberapa jam sebelum berkhidmat.

Nota Resipi

Jumlah yang diberikan di sini cukup umum. Anda mungkin berakhir dengan sedikit bahan tambahan, tetapi mereka menyimpan selama seminggu di dalam peti sejuk dan boleh digunakan dalam resipi lain. Anda juga boleh berasa bebas untuk menggantikan mana-mana keju atau daging sembuh di sini!