Saya meletakkan perkataan itu pencuci mulut dalam tajuk resipi ini untuk memastikan bahawa godaan curang ini tidak sengaja menemui jalannya ke dalam makan tengah hari anda. Atau makan malam. Ini bukan makanan. Bukan snek. Ia benar-benar bukan untuk sarapan pagi. Sesungguhnya. Saya memberi amaran kepada anda. Hanya cuba melakukan tugas saya.

Ini semua pencuci mulut. Inilah yang terlibat: Nutella (jelas). Keju krim. Satu taburkan garam, dan roti Itali yang berkerak yang terbaik yang anda boleh cari, dihiris nipis yang anda boleh.

Apabila semua ini dipanaskan di dalam ketuhar, dengan bahagian dalaman luaran yang segar dan panas, yang mengalir dengan keju krim tajam dan bau coklat dan hazelnut, anda akan melihat apa yang saya maksudkan. Satu gerimis coklat menjadikannya tambahan tidak praktikal untuk sarapan atau makan tengah hari. Ini adalah pencuci mulut, dengan nama sandwic.

Anda mungkin sedikit keliru dengan taburan garam di dalam, yang meminjamkan sedikit maruah gurih. Keju krim tanpa gula dan Nutella bermain dengan baik bersama-sama dengan kekangan; ini bukan pencuci mulut terlalu manis. Walaupun begitu, jangan tertipu. Ini semua pencuci mulut, sepanjang jalan.

Satu mangkuk beri mengelilinginya. Letakkan dua bahagian emas dari salah satu sandwic ini di pinggan tetamu anda, dikelilingi oleh strawberi yang dihiris dan tidak akan ada keraguan dalam fikiran mereka: ini adalah pencuci mulut untuk mengakhiri hidangan dengan megah, dengan mengangguk keselesaan kanak-kanak dan kelonggaran pencuci mulut dewasa.

Tetapi jika, selepas semua persuasan saya, anda memutuskan untuk mengabaikan peringatan saya dan mengambil sandwic ini pasta-ish yang betul di jalan di perjalanan ke sarapan pagi atau tengah malam, yang saya akan menghalang anda?

Hot Baked Nutella & Cream Sandwich Keju

Hidangan 4

 • 8 kepingan

  roti Itali yang lembut dan berkerut

 • 4 auns

  krim keju, potong 4 cawan dan lembut

 • 4 hingga 6 sudu

  Nutella

 • Garam beracun

 • Coklat coklat, untuk menghias

 • Beri segar, untuk berkhidmat

Panaskan ketuhar hingga 450 ° F. Baris lembaran penaik dengan kertas atau Silpat. Apabila ketuhar panas, letakkan setiap kepingan roti pada lembaran penaik dan masukkan ke dalam ketuhar. Hidupkan oven ke BROIL dan roti panggang selama 2 hingga 3 minit atau sehingga coklat keemasan. Keluarkan dari ketuhar.

Sebarkan kubis keju krim yang dilembutkan pada sisi toasted empat keping roti, satu kiub kepada setiap. Pada kepingan yang lain, sebarkan lapisan Nutella yang tebal. Taburkan setiap kepingan dengan sangat ringan dengan garam.

Letakkan sandwic bersama dan letakkan semula di dalam ketuhar. Broil selama 1 1/2 hingga 2 minit pada setiap sisi. Keluarkan apabila kedua-dua belah sandwic itu dibakar coklat keemasan.

Potong setiap sandwic separuh dan gerimis dengan coklat cair. Letakkan di atas pinggan dan mengelilingi dengan buah segar. Berikan segera.

Lebih banyak Sandwich Pencuci mulut: Memikirkan semula Pencuci mulut: 7 Sandwic Sweet

(Imej: Faith Durand)