Inilah cara anda menghidupkan pir yang duduk di kaunter anda untuk makan yang terbaik yang akan anda makan sepanjang minggu. Dengan satu kuali dan sedikit bacon dan keju biru, anda akan memanggang pir sehingga mereka mentega-lembut dan lembut. Makan malam yang cepat dan mewah ini cukup mudah untuk ditarik bersama apabila anda ingin merawat diri anda pada malam hari (anda boleh membuat satu atau dua pir) dan cukup mengesankan untuk pihak (skala untuk mengisi piring tidak memerlukan lebih banyak kerja – hanya lebih banyak pear). Hidangkan segala-galanya dengan kusut arugula berpakaian dan digali.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Pear Terbaik untuk Pemanggang

Seperti epal, beberapa jenis pir lebih sesuai untuk memasak dan membakar daripada yang lain. Pai Anjou dan Bosc adalah pertaruhan terbaik untuk hidangan ini. Kedua-duanya akan memegang bentuk dan tekstur mereka tanpa memecah semasa memanggang. Keluarkan pear Comice, yang mempunyai kecenderungan untuk hancur apabila dimasak.

Lebih lanjut mengenai pear: 7 Jenis Pear Biasa dan Cara Penggunaannya

Pear panggang dengan Bacon dan Keju Biru

Hidangan 4


6 keping kepingan tebal, dipotong menjadi kepingan 2 inci


2 firma tetapi masak pear Anjou, dikupas, dibelah separuh, dan dibuang


3 sudu madu, dibahagikan


1/4 cawan merosakkan keju biru


2 sudu besar jus lemon (dari kira-kira 1 lemon sederhana)


1 sudu minyak zaitun


1/4 sudu teh garam halal


6 auns arugula


1/4 cawan walnuts, panggang

Susun rak di tengah-tengah ketuhar dan haba hingga 400 ° F.

Gariskan lembaran penaik rim dengan aluminium foil. Letakkan bacon pada lembaran penaik, kemudian letakkan pir pada bahagian atas tepung bacon. Gerimis 1 1/2 sudu teh madu ke atas pir. Panggang selama 15 minit.

Keluarkan lembaran penaik dari oven. Berhati-hati flip pir itu. Sendok kira-kira satu sudu keju biru ke dalam teras setiap pir. Kembali ke oven dan panggang sehingga pear garpu lembut dan keju lembut, kira-kira 10 minit.

Sebelum menyusu, pukul jus lemon, minyak, dan garam bersama dalam mangkuk besar. Tambah arugula dan lemparkan ke kot. Bahagikan arugula di antara 4 plat dan masing-masing teratas dengan pir dan beberapa keping bacon. Teratas pear dengan walnut dan gerimis dengan baki 1 1/2 sudu madu.

Nota Resipi

  • Berkhidmat: Salad ini terbaik dibuat dan disajikan segar.