Kejatuhan tidak semestinya di sini sehingga kumpulan pertama gulung sarapan labu keluar dari ketuhar, tidakkah anda setuju? Kami suka menarik mereka sementara masih hangat, dan bernafas dalam stim pedas labu pedas itu. Kami menyelamatkan pertengahan yang lembut untuk yang terakhir dan kemudian menjilat semua sayu dari jari kami.

Versi tidak sememangnya sempurna untuk membuat ke hadapan. Doh boleh naik untuk mana-mana sahaja dari satu hingga tiga jam untuk memenuhi jadual anda. Adonan yang terbit adalah yang paling mudah untuk bekerja dengan jika anda boleh menyejukkannya selama sekurang-kurangnya satu jam, walaupun anda boleh membentuk dan membakar gulungan segera jika anda perlu. Kami biasanya membuat doh malam sebelum dan membentuk gulungan di pagi hari. Di dapur yang hangat, mereka bengkak dengan cepat dan bersedia untuk membakar di bawah satu jam.

Kami juga mengambil tip dari Ree Drummond the Perintis Wanita dan mengesyorkan menuangkan sayuran ke atas gulungan semasa mereka masih hangat. Dengan cara ini, glaze menjejaskan ke dalam setiap sudut dan cengkaman, memastikan sedikit frosting dalam setiap gigitan. Adakah ada yang lebih baik??

No-Knead Pumpkin Rolls with Glaze Gula Brown

membuat 16 hingga 18 gulung

Untuk doh:

1/4 cawan air


1 jam kurang daripada yis (1 pakej)


1 cawan susu


1/2 cawan mentega


1/2 cawan gula


1 15-ounce boleh puree labu


1 1/2 sendok teh garam halal


5 1/2 cawan tepung serba guna

Untuk pengisian:

1/2 cawan mentega


1 cawan gula perang yang dibungkus


2 sudu teh kayu manis


1/2 sudu teh halia


1/2 sudu teh pala


2 cawan pecans – toasted, dicincang, dan dibahagikan kepada separuh (pilihan)

Untuk glaze:

1/4 cawan mentega


Susu 1/2 cawan


1 gelas gula perang

garam secubit

2 1/2 cawan tepung gula

Taburkan ragi di atas air dan biarkan ia duduk beberapa minit sehingga ragi dibubarkan.

Sementara itu, panaskan susu dan mentega dalam periuk kecil di atas kompor sehingga mentega cair. Gabungkan ini dengan gula dalam mangkuk campuran haba-bukti yang besar dan kacau sehingga gula sepenuhnya dibubarkan.

Biarkan campuran susu sejuk sehingga hanya hangat ke sentuhan – TIDAK HOT. Kemudian kacau dalam ragi dan labu. Masukkan garam dan lima cawan tepung sekaligus, kacau sehingga semua tepung telah diserap. Squish antara tangan anda jika anda menghadapi masalah menggabungkan tepung terakhir. Doh akan melekit, tetapi harus bersama-sama dalam bola yang berbulu. Jika ia masih lagi konsisten adunan kue, bekerjasama dengan tambahan 1/2 cawan tepung.

Tutup doh dan biarkan ia naik selama 1-3 jam. Pada masa ini, ia perlu dua kali ganda. Pada ketika ini, anda boleh menumbuk doh ke bawah dan mendinginkannya dalam semalam atau terus membentuk gulung.

Untuk membentuk gulung (sama ada dengan serta-merta atau dengan adunan yang disejukkan), taburkan permukaan kerja anda dengan sedikit tepung dan buang adunan di atas. Patapkannya ke dalam segi empat tepat kasar dan kemudian gunakan pin rolling floured untuk menggulung ke dalam bentuk segi empat tepat kira-kira setengah inci tebal, lebih lama daripada lebar. Jika doh melekit, taburkan sedikit tepung pada permukaan doh dan pada tangan anda.

Meleleh mentega dalam ketuhar dan kacau di dalam gula perang dan rempah. Sebarkan ini di atas segi empat tepat adunan, meninggalkan satu inci adonan kosong di bahagian atas. Taburkan satu cawan pecan panggang ke atas doh, jika menggunakan. Bermula di pinggir yang paling dekat dengan anda, gulung doh ke dalam silinder dan jepit ia ditutup di bahagian atas.

Gosokkan mentega lembut ke bahagian bawah dua hidangan pembakar 9×13, dua kue kue 9 inci, atau gabungan. Menggunakan pemotong bangku atau pisau tajam, potong silinder ke dalam gulungan individu 1 – 1 1/2 inci tebal. Letakkannya ke dalam pinggan mangkuk anda supaya mereka mempunyai bilik goyang kecil di semua sisi untuk bangkit. Tutupi mereka dengan tuala dapur bersih dan biarkan mereka bangkit sehingga mereka mengisi kuali dan kelihatan bengkak, 30 minit untuk adunan sudah panas dan 1 jam untuk doh yang telah disejukkan.

Sekitar 20 minit sebelum dibakar, mula memanaskan ketuhar hingga 375 °. Apabila gulung sudah siap, panggangnya selama 20-25 minit, sehingga bahagian atasnya menjadi emas dan mula melihat bakar di sekitar tepi. Putar kuali separuh melalui memasak.

Semasa mereka dibakar, sediakan sayu. Dalam periuk kecil di atas api sederhana, gabungkan susu dan mentega. Apabila mentega telah cair, tambah gula perang dan garam. Kacau sehingga gula perang telah cair. Keluarkan dari haba dan ketatkan ke dalam mangkuk campuran untuk menghilangkan sebarang gumpalan gula. Kacau dalam gula tepung. Ini harus membentuk sayap tebal tetapi boleh dicurahkan.

Biarkan gulung bakar sejuk selama kira-kira lima minit dan kemudian tuangkan sayu di atas. Taburkan cawan pecan yang tersisa di atas, jika lebih banyak nuttinan diinginkan. Makan dengan segera. Leftovers akan disimpan selama beberapa hari dan terbaik dipanaskan selama satu minit di microwave.