Ia memanas di luar, dan ketika tidak cukup waktu untuk mematikan oven, makanan penutup aisebox selalu dialu-alukan. Hari ini saya mempunyai sedikit merawat yang mudah untuk anda – satu yang anda boleh makan dengan garpu atau terus keluar dari kertas, jika anda tidak keberatan sebatian krim di sana sini: Tiga-gigitan lemon cupcakes, ditaburi dengan kelapa dan teratas dengan beri terang. Dan semua tanpa baking!

Adakah anda suka kue icebox? Saya (saya menulis buku tentang mereka!) Dan saya fikir ada sesuatu yang retro dan istimewa tentang mereka. Kek Icebox dan kek cawan melibatkan sejenis sihir, pelepasan kue dan krim yang mewah dengan hasil yang jauh lebih daripada jumlah bahagiannya. Ia adalah kek tanpa baking, pencuci mulut tanpa ketuhar.

Ambil, sebagai contoh, ini cupcake kecil tiga gigitan. Mereka hanya memerlukan beberapa bahan, dan mereka datang bersama-sama dengan kerja yang sangat sedikit. Tetapi, di dalam peti sejuk mereka berubah menjadi sekeping kecil kek, tajam dan terang dengan lemon sebenar, ditaburi dengan kelapa dan dihiasi dengan buah beri yang berwarna-warni. Anda tidak makan cookies dengan krim di atas; anda makan kek. Lihat – sihir!

Seperti yang saya katakan, ini sangat mudah. Mereka juga mudah menyesuaikan diri. Gunakan krim lemon sebagai asas, tetapi jika anda tidak menyukai kelapa, misalnya, anda boleh menyemburkannya dengan cincang lemon cincang cincang atau cengkih coklat putih sebaliknya. Atau dandakan pada lemon dan gerimis mereka dengan irisan lemon hangat!

Lemon Cream & Cupcakes Icebox Kelapa

membuat 24 kek cawan

2 auns krim keju, sangat lembut
2 cawan krim sebat
1/3 cawan tepung gula
Garam 1/4 sudu teh
2 lemon besar, zest dan jus (kira-kira 1/3 cawan jus)
72 wafer Nila (dari 1 kotak)
1 gelas kepingan kelapa manis
24 raspberi, segar atau beku dan dibuang

Whip keju krim sehingga sangat lembut di dalam mangkuk mixer stand (atau gunakan mangkuk besar dan mixer tangan). Secara beransur-ansur cambuk dalam krim. Apabila ia telah digabungkan secara lancar dengan keju krim, tambah gula tepung, garam, dan zaitun lemon (kira-kira 2 sudu besar). Whip sehingga krim membentuk puncak teguh, kemudian perlahan-lahan menewaskan jus lemon. Teruskan mengalah sehingga dikombinasikan sepenuhnya. Krim masih perlu memegang puncak lembut.

Letakkan wafer Nilla dalam kertas cupcake (saya menggunakan kertas cupcake berukuran biasa) atau dalam ramekin. Sengut kira-kira satu sudu krim di atas wafer. Krim cair pada wafer lain dan letakkan di atas, kemudian ulangi sekali lagi, untuk sejumlah tiga lapisan. Taburkan kelapa dengan murah hati di atas timbunan. Ulangi sehingga anda telah menggunakan semua wafer dan krim. Di atas setiap satu dengan satu raspberry.

Dinginkan selama sekurang-kurangnya 4 jam, atau sehingga timbunan telah melembutkan ke dalam tekstur berkulit.

Lebih banyak pencuci mulut Icebox
• Kek Icebox Strawberry No-Bake
• No-Bake Boston Cream Pie Strata Recipe Cookbook
• Gingerbread Cookie Icebox Cupcakes

(Imej: Faith Durand)