(Kredit imej: Kelli Foster)

Apabila saya berfikir tentang pencuci mulut musim panas, pai ini sentiasa perkara pertama yang muncul dalam fikiran saya. Ia memanjakan, namun ringan. Ia adalah kasual dan mudah, tetapi ia tidak semestinya terhenti. Ia sesuai di atas meja pencuci mulut barbeku belakang rumah anda, namun boleh memegang sendiri di pesta makan malam.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Tidak banyak makanan yang saya tidak suka atau tidak akan makan, tetapi saya telah menghabiskan sebahagian besar hidup saya mengisytiharkan saya tidak suka keju krim. Saya tidak pasti mengapa atau ketika ini bermula, tetapi saya telah menghidupkan semula penyebaran ini untuk sekurang-kurangnya 20 tahun – dengan pengecualian beberapa pasangan.

Campurkan satu blok keju krim dengan beberapa gula, satu sudu vanila, dan mungkin beberapa krim kocok, dan nonton saya melakukan satu lapan puluh. Saya akan makan campuran manis dengan meninggalkan melulu, menjilat setiap mangkuk dan perkakasnya menyentuh.

Jadi mungkin saya suka keju krim selepas semua. Nah, sekurang-kurangnya saya suka pai keju krim. Mari kita panggilnya dan biarkannya.

(Kredit imej: Kelli Foster)

Fikirkan pai keju krim sebagai versi musim panas cheesecake. Ia lebih ringan dan berbulu, dan banyak kurang padat. Kepada saya, pai ini adalah makanan pencuci mulut musim panas. Dengan hanya segelintir bahan, ia adalah pencuci mulut yang mudah yang tidak memerlukan sebarang kekecohan. Dan yang lebih penting, ia tidak memanaskan dapur.

Bagi topping buah, bahagian itu terpulang kepada anda. Ikut petunjuk saya dengan stroberi dihiris, campuran buah musim panas, pic hirisan, ceri, atau mangga dan nanas.

(Kredit imej: Kelli Foster)


No-Bake Cream Pie Keju dengan Buah Summer

Membuat 1 (9 inci) kek

 • Untuk pengisian:
 • 2

  (8-ounce) pakej keju krim, suhu bilik

 • 1/2 cawan

  gula

 • 1 sudu teh

  ekstrak vanila

 • 1 cawan

  krim tebal

 • Untuk pai:
 • 1

  (9 inci) graham cracker kerak, beli-belah atau buatan sendiri (dibakar dan disejukkan jika buatan sendiri)

 • 2 cawan

  buah segar, dihiris atau potong kecil

Dalam mangkuk pengadun berdiri dengan lampiran paddle, pukul keju krim sehingga halus, 2 hingga 3 minit. Tambah gula dan vanila dan pukul sehingga ditapis sepenuhnya, mengikis sisi mangkuk jika perlu.

Dalam mangkuk yang berasingan, cambuk krim, sama ada pada kelajuan sederhana dengan lampiran hancur untuk pengadun berdiri atau dengan tangan, sehingga bentuk puncak sengit, kira-kira 8 minit.

Perlahan-lahan melipat krim ke dalam campuran keju krim. Tuangkan pengisian ke dalam kerak pai. Tutup pai dan penyejuk selama 4 jam sebelum disajikan.

Apabila bersedia untuk berkhidmat, keluarkan pai dari peti sejuk dan atas dengan buah musim panas kegemaran anda.

Simpan apa-apa sisa dalam peti sejuk sehingga empat hari.