(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Roti zucchini, cip zucchini, zucchini, zucchini, zucchini. Matlamat kami minggu ini adalah untuk memberi anda beberapa idea segar untuk skuasy musim panas yang paling mana-mana, resipi untuk membangunkan anda bukannya menjadikan anda menekan butang tunda sekali lagi. Ini kacau dari Michael Natkin Herbivoracious adalah apa yang anda perlukan: cepat, hanya memerlukan lima bahan, dan mempunyai tendangan pedas.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Michael adalah seorang juru masak vegetarian yang hebat dan penulis yang selalu membawa unsur-unsur bakat yang tidak dijangka kepada resipinya. Yang satu ini sangat mudah, memanggil hanya beberapa bahan yang menaikkannya. Semua bahan boleh didapati di runcit Asia.

Nota Tester

Hidangan zucchini ini diilhamkan oleh banchan, hidangan sampingan kecil yang disajikan di restoran Korea. Saya suka bagaimana zucchini mengambil nutrien dari bijan minyak dan benih tetapi mempunyai tendangan yang baik, terang rasa pedas dari pasta cili Korea. Berhati-hatilah untuk tidak membiarkan zucchini berlebihan, kerana tekstur lembut-lembut menjadikannya hidangan sampingan yang hebat pada suhu bilik.

Christine, Jun 2015


Zucchini yang dipanggang oleh Michael Natkin

Menghidangkan 4 sebagai sisi

 • 1 pound

  (kira-kira 4 kecil) zucchini, potong dadu 1/2 inci

 • 2 sudu

  minyak bijan bakar

 • 1 sudu teh

  garam kosher

 • 1 sudu

  kochujang (Tampalan cili Korea)

 • 2 sudu

  dikupas, halia segar parut

 • 1 sudu

  biji wijen hitam yang dibakar

Panaskan minyak wijen dalam kuali besar di atas api yang tinggi. Apabila ia shimmers, tambah zucchini, garam, kochujang, dan halia. Kacau hingga lembut, kira-kira 2 minit. Pindahkan ke mangkuk dan kacau dalam bijan bijan. Biarkan sejuk ke suhu bilik.

Nota Resipi

Resipi yang diadaptasi dari Herbivoracious © 2015 oleh Michael Natkin.