(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Tidak ada yang lebih sesuai dengan lobak musim bunga segar daripada mencelupkannya dalam mentega berkrim dan garam tajam tajam. Ia kombinasi hebat dan saya memuja – sebab itulah kami hanya perlu berkongsi riff bijak Lee Brothers pada klasik.

(Kredit imej: Kimberley Hasselbrink)

Apabila anda mencelupkan radishes dalam mentega dan garam, ia adalah campuran yang sempurna dari pedas dan manis, dengan lobak panas dicincang oleh mentega, gigitannya yang garam oleh garam.

Anda mendapat kesan yang sama dengan menggabungkan radishes dengan mentega, kecuali ia terbalik sedikit, dengan kemanisan berkrim di depan dan selesai dipanaskan. Lebih mudah untuk makan juga – hanya menyebarkan dan mengunyah.

Nota Ujian

Mentega radish adalah satu permainan yang hebat di snek Perancis klasik mencincang lobak mentah dalam mentega dan memercikkannya dengan garam! Saya suka tekstur dan warna, dan ia hebat dengan kedua-dua sayuran, keropok, atau juga bersulang di pagi hari. Ia adalah pembuka persembahan yang menarik tetapi mudah untuk disatukan yang layak untuk sebarang majlis makan malam.

Christine, Jun 2015

Mentega Radish Matt & Ted Lee

Hidangan 6

 • 1/2 pound

  radishes merah bulat, dipotong, pada suhu bilik

 • 6 sudu

  mentega unsalted, benar-benar melembutkan

 • 1/4 sudu teh

  garam halal, atau 1/2 sudu garam Maldon

 • 1/8 sudu teh

  baru tanah lada putih atau hitam

 • Kira-kira 24

  tipis rye toast roti, roti panggang roti Perancis, keropok air, kayu saderi 2 inci, daun endive, atau hati romaine

Letakkan lobak di dalam mangkuk pemproses makanan dan nadi sehingga lobak dicincang ke dalam dadu yang sangat halus, empat atau lima denyutan 3-kedua.

Mentransfer kandungan itu ke dalam long cheesecloth atau ketebalan dua tuala kertas dan merebus cecair yang berlebihan.

Pindahkan ke mangkuk sederhana dan tambah 4 sudu mentega.

Dengan spatula getah, krim lobak dan mentega bersama-sama, tambah lebih banyak mentega 1 sudu pada satu masa, sehingga campuran datang bersama-sama dalam jisim yang lancar dan lentur.

Pindahkan campuran ke dalam ramekin atau mangkuk 2-cawan, taburkan garam dan lada ke atas, dan sediakan segera. (Mentega akan disimpan, ditutup dengan bungkus plastik, di dalam peti sejuk selama 2 hari.) Buangkannya dari peti sejuk 15 minit sebelum digunakan untuk membiarkannya melembutkan. Taburkan garam dan lada tanah baru di atas mentega lobak sebelum disajikan.

Nota Resipi

Dicetak semula dari The Lee Bros Simple Fresh Southern: Hidangan Knockout dengan Flavor Down-Home oleh Matt dan Ted Lee. Hak Cipta © 2009, Clarkson Potter.