(Kredit imej: Maria Siriano | Kitchn)

Pada hari-hari musim panas yang hangat, anda akan menemui saya di teras yang menuang segelas limeade maple tinggi. Lemonade adalah klasik, tetapi limau menyampaikan pukulan yang tidak menyenangkan. Dipasangkan dengan sirap maple yang bersulam dan manis, limeade adalah penghilang haus yang manis yang akan anda capai untuk musim panas ini, juga!

Jus jeruk nipis segar, air ditapis, dan sirap maple bersama-sama untuk mencipta minuman ajaib. Teruskan membaca untuk petua kami memilih limiter yang paling banyak, cara membuat limau yang lebih menyegarkan, dan mengapa sirap maple adalah pemanis unggul.

(Kredit imej: Maria Siriano | Kitchn)

Dapatkan Zen dengan Limes Anda

Satu perkara yang menahan saya dari mencampurkan kendi lemon setiap minggu adalah pemikiran juicing begitu banyak limau. Tetapi jika anda berbelanja pintar dan mengisi keranjang anda dengan yang terbaik, anda tidak perlu jus sebanyak.

Inilah cara untuk melakukannya: Letakkan satu kapur di telapak tangan dan tahan perlahan-lahan. Tutup mata anda (ia berbunyi bodoh, tetapi ia membantu!), Dan biarkan diri anda merasa berat limau. Satu lebih berat daripada yang lain, bukan? Letakkan yang berat di dalam bakul anda dan ulangi sehingga anda mempunyai 10 limau. Jangan pergi ke limes yang lebih besar secara lalai – anda mungkin tertipu dengan lapisan tebal. Memilih limau yang terasa berat untuk saiznya adalah cara yang paling mudah untuk memilih buah yang dipenuhi dengan jus.

Twist dengan Alat Kanan

Saya suka reamer untuk memasak satu lemon atau kapur tunggal, tetapi apabila ada pekerjaan jus besar di hadapan saya, saya mencapai juicer. Pilihan juicer saya mempunyai cukup luas untuk menampung pelbagai buah-buahan sitrus, dan lubang nipis yang tidak membiarkan benih memasuki. Bahagian yang terbaik adalah balang kaca di bawah yang menangkap jus. Alat juicing yang kita suka? Pengadun berdiri kami. Benar – trik cerdik ini berfungsi dengan limau juga.

Jus tip: Adakah Microwaving a Lemon Really Give You More Juice?

Sirap Maple> Syrup Mudah

Adegan musim panas klasik dipanaskan dengan sirap sederhana, campuran air dan gula. Membuat sirap mudah adalah sudu, tetapi ia masih memerlukan pemanasan air untuk membubarkan gula. Apabila musim panas bergolek, saya mencari alternatif untuk menghidupkan dapur, jadi saya sampai ke sirap manis yang sudah ada di dalam peti sejuk saya: sirap maple! Sirap maple mempunyai rasa halus, manis yang berpasangan dengan limau.

Tips Pencegahan Darah

Sebatang garam halal menyoroti rasa karamel sirap maple, menjadikan minuman ini lebih daripada sekadar pukulan bibir. Menghidangkan minuman ke atas ais juga membantu memotong rasa masam, kerana minuman itu akan menjadi lembut apabila es cair. Sebagai alternatif, anda boleh menambah 1/2 cawan tambahan jika anda meminumnya terus dari peti sejuk.


Maple Limeade

Hidangan 4

 • 1 cawan

  jus limau yang baru dimasak (dari kira-kira 10 limau)

 • 1/3 cawan

  sirap maple

 • Jepit

  garam kosher

 • 3 1/2 cawan

  air (sebaik-baiknya ditapis, yang mempunyai rasa bersih)

 • Ais

 • Kepingan limau (pilihan)

Strain jus kapur melalui penapis mata halus, jika dikehendaki. Letakkan jus kapur, sirap maple, dan garam dalam periuk dan kacau untuk menggabungkan. Tambah air dan kacau. Chill selama sekurang-kurangnya 1 jam di dalam peti sejuk sebelum berkhidmat. Sekiranya dikehendaki, layari ais dengan kepingan kapur.

Nota Resipi

Penyimpanan: Dinginkan sehingga 1 minggu.

Buat masa depan: Campurkan jus limau, sirap maple, dan garam untuk membuat pekat limau. Membekukan dalam dulang ais kiub sehingga pepejal. Apabila sedia untuk digunakan, alihkan kiub beku limeade ke kendi. Tambah 1 cawan air suam dan kacau sehingga cawan cair. Tuangkan baki 2 1/2 cawan air sejuk, kacau, dan sejuk.