Ini adalah jenis makan malam yang dimaksudkan untuk malam musim sejuk yang sejuk. Roti daging babi yang manis dan pedas terletak di dalam ubi jalar karamel dan bawang merah, membuat makanan lengkap layak makan malam biasa atau makan malam Ahad yang selesa di rumah.

(Kredit imej: Lauren Volo)

Brine for Flavor and Tenderness

Sekiranya anda mahukan daging babi yang lebih baik – makna daging yang lebih lembut dan lebih enak – memerah bersendirian dengan bantuan anda ke sana. Versi pantas ini hanya mengambil masa 30 minit. Meningkatkan air garam dengan agen perasa seperti sirap maple dan halia segar bermakna daging babi menyerap setiap sedikit rasa semasa mereka berada di sana dan hampir tidak memerlukan sebarang rempah atau perasa mewah ketika mereka memukul kuali.

Dapatkan maklumat lanjut: Cara Memasak Pork Pork Tender & Juicy dalam Oven


Maple Halia Pork dan Sweet Potatoes

Hidangan 4

 • 4

  (3/4 hingga 1 inci tebal) pemotongan pusat, daging babi dalam daging (kira-kira 1/2 paun setiap)

 • 3 cawan

  air sejuk, dibahagikan

 • 3 sudu

  garam halal, dan lebih banyak lagi untuk perasa

 • 2 sudu

  sirap maple, dibahagikan

 • 2 sudu

  dicincang halia segar dibahagikan, dibahagikan

 • Lada hitam tanah baru

 • 2 sudu

  epal sider cuka

 • 2 sudu

  minyak zaitun

 • 1

  cengkih bawang putih, cincang

 • 2

  kentang manis besar (kira-kira 2 paun total), potong ketulan 1 inci

 • 1

  bawang merah sederhana, dicincang

Bawa 1 cawan air ke dalam mendidih dalam periuk kecil. Masukkan 3 sudu garam, 1 sudu sirap maple, dan 1 sudu besar halia, dan kacau untuk membubarkan garam dan sirap. Keluarkan dari haba dan tambah baki 2 cawan air sejuk untuk membawa suhu air garam ke suhu bilik.

Letakkan daging babi dalam satu lapisan dalam hidangan cetek. Tuangkan air garam ke atas daging babi, pastikan mereka dilindungi sepenuhnya. Tutup dan simpan selama 30 minit atau sehingga 4 jam.

Susun rak di tengah-tengah ketuhar dan haba hingga 400 ° F. Keluarkan garam dari air garam dan pataskannya dengan tuala kertas. Musim penuh dengan garam dan lada.

Pukul sisa 1 sudu sirap maple dan cuka epal cider bersama dalam mangkuk kecil; mengetepikan.

Panaskan minyak dalam besi tuang yang besar atau kuali ketuhar yang ketuhar (cukup besar agar sesuai dengan semua 4 buah) di atas api yang menengah tinggi sehingga berkilauan. Masukkan daging babi dan masak sehingga bahagian bawah ikan berwarna coklat keemasan, kira-kira 3 minit. Flip cawan dan masak sehingga bahagian kedua berwarna coklat keemasan, kira-kira 3 minit lagi. Pindahkan ke pinggan.

Masukkan baki 1 sudu besar bawang putih dan bawang putih ke kuali dan tumis sehingga wangi, kira-kira 30 saat. Masukkan kentang manis dan bawang, musim dengan garam dan lada, dan tumis sehingga sayur-sayuran lembut, 6 hingga 8 minit.

Kembalikan daging babi ke kuali, bersarang di antara sayur-sayuran. Tuang sirap maple dan campuran cuka secara merata ke atas babi dan sayur-sayuran. Berhati-hati memindahkan kuali panas ke ketuhar dan masak sehingga daging babi dimasak dan mendaftar 140 ° F hingga 145 ° F pada termometer yang dibaca segera dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal daging, 6 hingga 10 minit.

Keluarkan ketuhar dari ketuhar, khemah ia longgar dengan kerajang, dan biarkan kepingan-kepingan berehat 5 minit sebelum diservis.

Nota Resipi

Penyimpanan: Kira-kira boleh disimpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk sehingga 3 hari.